Politie Amsterdam-Amstelland

Inbraak: 2 arrestaties
5-8-2002. Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kingsfordweg heeft de politie gistermiddag twee inbrekers aangehouden. De daders hadden in het pand veel schade aangericht.


---

Illegale houseparty
5-8-2002. Zondagochtend vroeg maakte de politie een einde aan een illegale houseparty op de Australiëhavenweg. De ongeveer 250 feestgangers werd te verstaan gegeven onmiddellijk een einde te maken aan de illegale festiviteiten. Omdat zij niet direct gehoor gaven aan deze oproep, werden zij uiteindelijk onder zachte drang van het terrein verdreven. Er werd één persoon aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel zich te verwijderen. Rond half acht was de rust weergekeerd.


---

Gewonde bij schietpartij
5-8-2002. Zondagavond, rond half twaalf, kreeg een aantal personen ruzie in een woning aan de Bestevaerstraat. Dit ontaardde in een vechtpartij waarbij de kemphanen elkaar op straat in de haren vlogen. Plotseling trok één van de vechtersbazen een vuurwapen en schoot zijn 21-jarige opponent neer. De schutter nam daarop de benen en is sindsdien voortvluchtig. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar.


---

Overval
5-8-2002. In de nacht van zaterdag op zondag werd een horecagelegenheid aan de Wiltzanghlaan overvallen. Rond kwart voor één kwamen drie gemaskerde mannen de zaak binnen. Zij bedreigden de eigenaar en een klant met vuurwapens en eisten geld. Daarna verdwenen zij met een onbekend geldbedrag.

---

Agenten gewond
5-8-2002. In de nacht van zaterdag op zondag raakten er vier personen gewond bij een aanrijding op de A-4. Onder de gewonden bevonden zich twee agenten van het wijkteam autosnelwegen van de politie Amsterdam-Amstelland. Alle gewonden werden naar een ziekenhuis vervoerd, maar mochten na behandeling naar huis. Het ongeval ontstond toen de agenten een automobilist bekeurden op de vluchtstrook van de A-4 ter hoogte van de afslag Sloten. Een passerende automobilist raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen de auto aan die aan een controle werd onderworpen. Deze auto raakte op zijn beurt weer de surveillanceauto van de agenten. De agenten, een passagier van de uit koers geraakte auto en de bestuurder van de gecontroleerde auto, raakten gewond.


---

Brand in school
5-8-2002. Zaterdagmorgen rond 05.00 uur woedde er een brand in de sporthal van een school aan de Kofschipstraat. De sporthal ging geheel in vlammen op. Er vielen geen slachtoffers. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.


---

Dode bij schietpartij
5-8-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 33-jarige Amsterdammer in Amsterdam Zuidoost aan de gevolgen van een schietpartij. Kort daarna werden bij Grubbehoeve twee gewonden (22 en 24 jaar) aangetroffen die mogelijk bij dit incident betrokken waren. Zij zijn in een ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld, waarna zij in een politiebureau zijn ingesloten. Over de toedracht of het motief van dit misdrijf tast de politie nog in het duister.