Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-08-2002
1e persbericht van maandag 5 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond rond 23.30 uur is op de Schootsestraat een 32-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,60 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Tegen ver-dachte is proces-verbaal opgemaakt.

Maandagmorgen rond 0.05 uur is op de Vestdijk een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij viel op door zijn gevaarlijk rijgedrag. Een politiepatrouille zag dat de man met zeer hoge snelheid de Vestdijk opreed komende vanaf de Geldropseweg. Hij haalde daar de voor hem rijdende personenautos in. Reed over het wegvlak voor het tegemoet-komend verkeer en vervolgde zijn weg over de busbaan. Vervolgens negeerde hij het roodlicht en stopte even verderop. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies
2,10 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen rond 5.00 uur zag een politiepatrouille een bestelbus vanaf een parkeer-terrein van de visplas op de Ekkersweijer komen rijden. De politie trof bij controle een 37-jarige bestuurder uit St. Willebrord en een 20-jarige vrouw uit Hoeven in de bestelbus aan. Na onderzoek bleek dat de vrouw na onenigheid in de relationele sfeer tegen haar wil in de auto werd vastgehouden. De bestuurder bedreigde haar. Bij controle in het voertuig zijn diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen en inbeslaggenomen. De auto van verdachte is veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau

Helmond: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag rond 15.05 uur raakte bij een aanrijding op de Hoofdstraat een 45-jarige fietser uit Helmond gewond. Hij fietste daar vanuit een inrit de Hoofdstraat op en botste tegen de daar rijdende 80-jarige automobilist uit Helmond. De fietser klaagde over pijn aan schouder en rug en liep diverse schaafwonden op.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen zondagavond 23.00 en maandagmorgen 4.15 uur is ingebroken in een woning op de Gistel. Een ruit is uit het raamkozijn genomen. Uit de woning zijn verschillende kunstvoor-werpen gestolen.

Best: Bromfietscontrole
Zondagmiddag is op de Nieuwstraat een bromfietscontrole gehouden. 4 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 1x opgevoerde bromfiets;
1x defecte uitlaat; 1x geen helm en 1x mobiel bellen.

Someren: Verdachte aanrijding aangehouden
Zondagavond rond 19.55 uur is op de Philipsbosweg een 14-jarige automobilist uit Someren aangehouden. Hij was even daarvoor met de door hem bestuurde auto tegen een daar geparkeerde auto gereden. Na de aanrijding trachtte hij weg te rijden, doch getuigen beletten dat. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Beek en Donk: Aanrijding met gewonde
Zondagavond rond 21.10 uur raakte bij een aanrijding op de Kapelstraat een 18-jarige vrouw uit Bakel gewond. Zij zat als inzittende in een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Mariahout. Zij reden over de Kapelstraat komende van de Herendijk. De 19-jarige automo-bilist week uit om een geparkeerde auto voorbij te rijden. Op dat moment kwam vanuit tegenovergestelde richting een 26-jarige automobilist uit Beek en Donk gereden. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw klaagde over een pijnlijke knie.

Best: Alcohol
Maandagmorgen rond 3.45 uur is op de Plataan een 22-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man bleek bij controle te veel gedronken te hebben. Hij blies 1,05 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opge-maakt.

Geldrop: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Langstraat. Een ruit is vernield. Uit de winkel zijn meerdere lange leren jassen gestolen.

Eersel: Inbraak in een bedrijf
In het afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf op de Kuiper. Twee ramen zijn opengebroken. Uit het pand verdwenen 7 laptops met toebehoren.

Someren: Diefstal vrachtauto
Tussen zaterdagmiddag 16.00 en maandagmorgen 4.15 uur is vanaf het parkeerterrein t Vaartje op het Vaartje een groene vrachtauto, Scania 124, kenteken BJ-HG-08, gestolen.