SAP, Ford en Caterpillar ontwikkelen distributiesysteem voor reserveonderdelen

Samenwerking leidt tot krachtige oplossing voor logistiek management van serviceonderdelen

's Hertogenbosch, 5 augustus 2002 - SAP gaat samen met Ford Motor Company en Caterpillar kwalitatief zeer hoogwaardige software ontwikkelen voor de wereldwijde distributie van reserveonderdelen. mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) en mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) software vormen de basis van deze oplossing, die leidt tot een betere service en een reductie van de logistieke kosten.

Vorig jaar besloten Caterpillar en Ford samen te werken om een oplossing te ontwikkelen, waarmee het beheer van serviceonderdelen naar een hoger plan getild kon worden. Na een intensief evaluatieproces kozen de twee bedrijven voor SAP als partner voor de ontwikkeling van deze oplossing. De keuze voor SAP werd met name ingegeven door SAP's expertise, wereldwijde ondersteuning, financiële draagkracht en de meer dan dertig jaar ervaring met het ontwikkelen van bedrijfskritische toepassingen.

Het nieuwe distributiesysteem voor reserveonderdelen is gebaseerd op de mySAP.com oplossingen mySAP SCM en mySAP CRM die zeer nauw geïntegreerd zullen worden. Gezamenlijk zullen de drie partijen specifiek voor de onderdelenlogistiek aanvullende functionaliteiten ontwikkelen, waaronder een efficiënt wereldwijd planningsysteem voor reserveonderdelen en een logistiek managementsysteem. Hierbij zal volop gebruik gemaakt worden van de know-how van Ford en Caterpillar, die beide beschikken over decennialange ervaring met het beheer van grote, wereldwijde netwerken voor de levering van onderdelen. SAP gaat de nieuwe oplossing wereldwijd op de markt brengen. De nieuwe oplossing stelt dealers straks in staat om real-time informatie te krijgen over de wereldwijde voorraad van serviceonderdelen en de status van klantorders.

Over Ford
Ford is de op een na grootse automobielproducent ter wereld, met ongeveer 350.000 werknemers en verkoopactiviteiten in 200 markten. Tot de automerken behoren Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury en Volvo. Tot de automobielgerelateerde diensten behoren Ford Credit, Hertz en Quality Care.