Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Maandag, 5 augustus 2002

Maastricht, inbraak in schoolgebouw:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een schoolgebouw gevestigd aan de President Rooseveltlaan te Maastricht. Na het vernielen van twee ruiten werd de toegang tot de schoollokalen verkregen. Uit een van de lokalen werd een computer ontvreemd. De inbraak werd ontdekt nadat omstreeks 01.35 uur het inbraakalarm van de school inwerking trad. De politie trof na het vaststellen dat er een inbraak had plaatsgevonden in het schoolgebouw geen inbrekers meer aan. De brandweer moest de ingegooide ruiten afdichten met planken.

Eijsden, fietser onder invloed:
Tegen een 43 jarige inwoner van Eijsden is zondagnamiddag 4 augustus 2002 door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden op een fiets onder invloed van alcoholhoudende drank. Na het niet verlenen van vrije doorgang door de 43 jarige fietser aan een automobilist op de kruising Kapittelherenstraat / het Veldje te Eijsden ontstond een kleine aanrijding welke gevolgd werd door een handgemeen tussen beide betrokken bestuurders. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de betrokken fietser naar alcohol rook. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, motor gestolen:
Zondagmiddag 4 augustus 2002 tussen 14.00 en 14.50 uur heeft vanaf de Ruiterij te Maastricht een diefstal van een Harley Davidson plaatsgevonden. De 58 jarige eigenaar uit Aken parkeerde zijn motor op de Ruiterij, sloot deze goed af en nam plaats op het terras van een nabij gelegen hotel. Een kleine drie kwartier later kam hij tot de ontdekking dat in de tijd dat hij op het terras gezeten had zijn motor gestolen werd. Op de plaats waar deze geparkeerd had gestaan bleef een opgebroken kabelslot achter. De inwoner van Aken heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal.

Maastricht, zware rookontwikkeling in woning:
Zondag 4 augustus 2002 omstreeks 13.00 uur hebben de brandweer en de politie moeten uitrukken na een melding van een woningbrand in de Steegstraat te Maastricht. Omwonenden hadden in de betreffende woning te Maastricht een hevige rookontwikkeling waargenomen. 112 werd gebeld waarna brandweer en de politie in actie kwamen. In de Steegstraat moest de brandweer de deur van de betreffende woning openbreken om binnen te komen. In de geheel met rook gevulde woning werd door de brandweer geen personen aangetroffen. Op het fornuis werd een oververhitte pan met vet aangetroffen die hevig rookte. De pan werd de woning uitgedragen waarmee het probleem opgelost was. De bewoonster bleek bij het verlaten van haar woning de pan op het fornuis geheel vergeten te hebben. De woning heeft alleen rookschade opgelopen.