Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-08-2002
Politieberichten van 5/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

De Hoeve: inbraak woning
Maandag omstreeks 02.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Klaeterlaene. Een deur aan de achterzijde werd opengebroken. De benedenverdieping werd doorzocht, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Op een gegeven moment werd de 35-jarige bewoner wakker, waarna de verdachte(n) er vandoor gingen. Uit de woning werden gouden sieraden (ringen en armband), een digitale fotocamera, een horloge en een paar honderd euro weggenomen. Tevens was audioapparatuur klaargezet voor vervoer. De bewoner heeft aangifte gedaan. Een onderzoek in de onmiddellijke omgeving leverde geen resultaat op.

Leeuwarden: aantreffen gestolen auto
Maandag omstreek 07.50 uur zag een politieman dat op de parkeerplaats bij het NS-station een taxi stond. De bestuurder van de taxi ging er bij het zien van de politie vandoor. Het bleek dat de auto, een Mercedes, vorige week van zondag op maandag vanaf de Oude Trekweg in Harlingen was gestolen Via de meldkamer werden de surveillances van het vorenstaande in kennis gesteld. Omstreeks 09.00 uur zagen stadswachten de wagen rijden in Leeuwarden. Op het Kalverdijkje werd de auto aan de kant gezet en werd de bestuurder, een 26-jarige inwoner van Harlingen, aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De auto werd eveneens overgebracht naar het bureau en zal aan de benadeelde worden teruggegeven.

Beetgumermolen: onzedelijke handelingen
Afgelopen donderdag werden op It Bosk twee 6-jarige meisjes uit Beetgumermolen onzedelijk betast door onbekende man. De man had de meisje geld aangeboden en hen meegelokt naar een aldaar staande container. In de container werden de kinderen door de man betast. De man liet daarop de meisjes gaan en sprak met hen af dat zij de volgende middag terug moesten komen. De kinderen vertelden het verhaal thuis. De volgende dag is de politie gaan posten en kon de man, een 35-jarige inwoner van Berlikum, worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij justitie. De politie, die de zaak in onderzoek heeft, sluit meerdere gevallen niet uit en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Marssum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 09.00 uur reed een 28-jarige inwoner van Stiens met zijn bromfiets over het fietspad van de Bokmasingel. Door een losliggende tegel verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam ten val. De duopassagiere, een 31-jarige inwoonster van Menaldum, raakte hierbij gewond (enkelfractuur) en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De bromfiets werd zwaar beschadigd.

Kollum: inbraak kantine
Van zondag op maandag werd ingebroken in de kantine van de postduivenvereniging Op eigen Wjukken aan de Singelweg. Een ruit van de kantine werd vernield. Er werden drie kratjes bier en diverse flessen met alcoholisch drank weggenomen. Een lid van de vereniging, een 38-jarige inwoner van Oudwoude, deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272