Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15.15 uur) Maandag, 5 augustus 2002

Hoensbroek, rijden onder invloed:
Een 61 jarige automobilist uit Hoensbroek is zondag 4 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist veroorzaakte zondagavond omstreeks 19.30 uur op de van Rossumstraat en kort daarna eveneens op de Stuijtstraat te Heerlen een aanrijding waarbij hij geparkeerde personenautos aanreed. Na de aanrijding stopte de bestuurder niet maar reed weg van de ongevalsplek. De bestuurder zou na de aanrijding een café aan de Stuijtstraat zijn binnengelopen, waar de politie hem ook aantrof. Echter een zeer opgewonden man weigerde de politie de toegang tot het café. Pogingen deze man te kalmeren en hem op andere gedachten te brengen hadden geen resultaat. Deze man, een 55 jarige inwoner van Hoensbroek, werd na een korte vechtpartij in de boeien geslagen waarna hij overgebracht werd naar het politiebureau.
Ook de automobilist welke de aanrijdingen had veroorzaakte werd aangehouden. Aan het politiebureau weigerde deze echter elke medewerking aan een ademanalyse en een bloedonderzoek. Tegen beide aangehouden mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum, rijden onder invloed:
Een 28 jarige automobilist woonachtig te Sittard is zondagavond 4 augustus 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed.
De aandacht van een politiepatrouille werd zondagavond omstreeks 21.00 uur getrokken door een luid claxonnerende automobilist die over de Europalaan reed. Bij een daarop volgende controle bleek de bestuurder alcohol gedronken te hebben, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse aflegde. De uitslag wees een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Tegen de 28 jarige inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Voerendaal, inbraak in kapperszaak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een aan de Furenthela te Voerendaal gelegen kapperszaak. De inbraak werd zondagmorgen ontdekt na het aantreffen van een geheel kapot gegooide winkelruit. De kapperszaak bleek geheel doorzocht te zijn waarbij uit de kassa enkele honderden euros werden weggenomen. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Hoensbroek, cafeïnebraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gelegen aan de Amstenraderweg te Hoensbroek. De inbraak werd vanmorgen omstreeks 08.30 uur ontdekt na het aantreffen van een opengebroken voordeur van het café. Uit de kassa werd een bedrag van 5 euro aan kleingeld ontvreemd terwijl tevens de onbekende inhoud van de fooienpot werd weggenomen. De inbreker nam tevens een doos witte wijn mee. Namens de eigenaar van de horecagelegenheid is van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.