BERG KLEIJN COMMUNICATIE

Overname van Polaroid-activa door One Equity Partners voltooid

Cambridge, Massachusetts (Verenigde Staten), augustus 2002 - Polaroid Corporation en One Equity Partners hebben bekend gemaakt dat een dochteronderneming van One Equity Partners praktisch alle activa van Polaroid heeft verworven en een nieuwe onderneming heeft opgericht die zal opereren onder de naam Polaroid Corporation. 'Polaroid is een heel bijzondere onderneming, met een unieke achtergrond en veelbelovende toekomstmogelijkheden, 'verklaarde Charles F. Auster, partner in One Equity Partners en voorzitter van de nieuwe Raad van Bestuur van Polaroid. 'Er is belangrijke vooruitgang geboekt sinds Polaroid uitstel van betaling aanvroeg, oktober vorig jaar. De bedrijfsactiviteiten zijn verbeterd en rechtvaardigen de gunstige vooruitzichten voor de kansen in de toekomst. Wij verheugen ons op een nauwe samenwerking met de loyale en kundige medewerkers om de kansen maximaal uit te buiten.'
In een gezamenlijke verklaring zeggen de Executive Vice Presidents van Polaroid, William L. Flaherty en Neal D. Goldman: 'Het doet ons genoegen dat One Equity Partners onze visie op de plannen Polaroid nieuw leven in te blazen deelt. Onze doelstellingen zijn met winstgevende kernactiviteiten verder te gaan en de enorme mogelijkheden van onze technologie voor direct digitaal printen te exploiteren.'

Zoals in eerdere berichten vermeld zal One Equity Partners 65% van de aandelen van de nieuwe onderneming in bezit krijgen en het vroegere Polaroid - nu PDC Inc. geheten - zal de resterende 35% in bezit houden tot de definitieve verdeling ervan, welke geregeld wordt na officiële goedkeuring van een reorganisatieplan door het US Bankruptcy Court (het Gerechtshof voor Faillissementszaken).
One Equity Partners beheert $3,5 miljard aan investeringen en deelnamen voor Bank One Corporation, zowel in directe effectentransacties voor particulieren als participaties in venture- en management buyout-fondsen. Bank One Corporation is de op vijf na grootste bankholding in de Verenigde Staten. Meer informatie is te vinden op de website www.bankone.com.
Polaroid Corporation is de grootste onderneming ter wereld op het gebied van directklaar beeldregistratiemedia. en levert over de gehele wereld direktklaar-camera's en -films, materialen (hardware, software en verbruiksmateriaal) voor digitale beeldbewerking, beveiligde identificatiesystemen en zonnebrillen.
Meer informatie over Polaroid is te vinden op de website www.polaroid.com.

Polaroid is een geregistreerd handelsmerk van Polaroid Corporation, Cambridge, Massachusetts 02139.


---

Media Contact:

Skip Colcord
Polaroid Corporation
(721) 386-6624
skip.colcord@polaroid.com


05 aug 02 17:15