Gemeente Arnhem

Komst noodlokalen bij Krakeling aan Slochterenweg

De gemeente Arnhem gaat bij de Krakeling aan de Slochterenweg vier noodlokalen plaatsen om een einde te maken aan het ruimtegebrek van de betreffende basisscholen. De noodlokalen komen op een deel van het speelterrein van de scholen te staan. Op de langere termijn wordt gezocht naar uitbreiding van de capaciteit binnen De Krakeling zelf.

De Krakeling bestaat uit twee zogenaamde ringen. In een van die ringen zitten drie basisscholen: de Ommelander, de Troubadour en de Dr. Aletta Jacobsschool. Veel kinderen uit Vredenburg krijgen hier les. Momenteel zelfs meer kinderen dan er ruimte is. De Arnhemse gemeenteraad besloot dan ook dat de scholen recht hebben uit uitbreiding.

De voorkeur heeft uitbreiding van de capaciteit binnen de Krakeling zelf. Bijvoorbeeld door herschikking van de huidige gebruikers. Deze optie is echter niet van vandaag op morgen gerealiseerd, terwijl er ondertussen wel sprake is van een acuut ruimtegebrek. Daarom heeft de gemeente besloten dat er op korte termijn een aantal noodlokalen moeten komen.

Eerder is door de Basis, het bestuur van de drie scholen, een aanvraag ingediend voor de bouw van noodlokalen op het sportveldje grenzend aan de Krakeling. Achteraf gezien een te voortvarende actie en een verkeerde locatiekeuze bovendien. Reden waarom de bouwaanvraag is ingetrokken en de komst van noodlokalen op het sportveld definitief van de baan is. Inmiddels is er samen met de schooldirecties een betere plek gevonden voor de noodlokalen: het gedeelte van het speelterrein van de scholen dat grenst aan de sporthal. Naar verwachting kunnen de lokalen in oktober in gebruik worden genomen, terwijl er ondertussen gewerkt blijft worden aan een structurele oplossing voor het ruimtegebrek.