Politie Midden- en West Brabant

VERDACHTE VAN AANRANDING IN BEWARING GESTELD

Datum: 5/8/2002
Auteur: Rob Luijten

TILBURG Een 45 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is vandaag in bewaring gesteld op verdenking van de aanranding van een 18 jarige inwoonster van Berkel-Enschot. De aanranding vond plaats in de ochtend van vrijdag 2 augustus 2002, even na 10.00 uur. Diezelfde middag deed het slachtoffer aangifte bij de politie.

Uit die aangifte blijkt dat de verdachte, een man met een negroïde uiterlijk, zich die ochtend zeer vervelend en baldadig gedroeg nabij het NS-station aan de Spoorlaan. Hij probeerde daarbij voorbijlopende vrouwen en meisjes in hun billen te knijpen. In eerste aanleg bestede het latere slachtoffer niet veel aandacht aan hem, maar toen ze bij de fietsenstalling aan de Spoorlaan liep werd ze door hem van achteren beetgepakt. In een reflex draaide ze om en wist haar belager een klap te geven. Op dat moment zag ze ook dat haar aanrander zijn geslachtsdeel uit zijn broek had. Het slachtoffer rende weg en riep de hulp in van een omstander. Deze wilde echter niets met de zaak te maken hebben. Omdat haar belager het verder voor gezien hield en weer terug liep richting NS-station, kon het slachtoffer er zonder verdere kleerscheuren van af komen.

De politie gaat er van uit dat er die ochtend meerdere vrouwen door de aanrander zijn betast. Gezien de drukte rond het station moeten er ook verschillende mensen getuige van zijn geweest van deze, of een van de andere aanrandingen. De politie hoopt dan ook dat deze slachtoffers en/of getuigen zich alsnog melden bij het politiebureau Binnenstad Tilburg aan de stationsstraat.