Gemeente Zwijndrecht

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan
Centrum, deel Onderdijkserijweg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht geven ingevolge het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis dat de gemeenteraad van Zwijndrecht in zijn vergadering van 11 juli 2002 het bestemmingsplan "Centrum, deel Onderdijkserijweg" gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan ligt vanaf maandag 5 augustus 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage in het infocentrum van de van de gemeente Zwijndrecht, Burgemeester de Bruïnelaan 45, de balie bij de sector Wonen en Bouwen tussen 08.30 en 13.00 uur op werkdagen, Stationsplein 42 en in de bibliotheken aan de Anjerstraat 79 en het Norderstedtplein 8.

In de visie Stadscentrum is een visie vastgelegd over de toekomstige ontwikkeling van het gehele centrumgebied van Zwijndrecht. Het deelgebied Onderdijkserijweg e.o. speelt daarin een belangrijke rol.

Vanwege het belang van dit gebied is er een voorkeursrecht gevestigd op een aantal locaties binnen dat plangebied. Ten behoeve van een goede ruimtelijke ordening van het plangebied is het noodzakelijk het in genoemde visie uitgezette beleid te vertalen in het onderhavige bestemmingsplan. Het plangebied omvat het gebied globaal omsloten door de Burgemeester de Bruïnelaan, de Emmastraat en de Ringdijk. Feitelijk biedt het bestemmingsplan het planologische juridische kader van het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp voor dit gebied.

Degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken kunnen gedurende genoemde termijn van terinzagelegging bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602 LP Den Haag, schriftelijk beden-kingen inbrengen tegen genoemd bestemmingsplan. Daarnaast kan gedurende bovengenoemde termijn een ieder schriftelijk hun bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland naar voren brengen voor wat betreft de onderdelen van het bestemmingsplan die door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Zwijndrecht, 1 augustus 2002.