Casema

Den Haag, 5 augustus 2002

Casema wint rechtzaak

Casema wint rechtszaak over zogenaamde misleidende down load-snelheid

Rechtbank wijst rectificatie-eis Consumentenbond af

In het kortgeding dat de Consumentenbond op 24 juli jl tegen Casema aangespannen heeft eiste de bond dat Casema in drie landelijke dagbladen een paginagrote moest plaatsen met een door de Consumentenbond bepaalde inhoud. Volgens de Consumentenbond was deze rectificatie noodzakelijk omdat een door Casema, Chello en @Home op acht juni geplaatste advertentie misleidend zou zijn.

De Rechtbank Den Haag heeft vandaag - 5 augustus - in haar uitspraak de eis van de Consumentenbond afgewezen. Volgens de rechtbank is er geen sprake van misleidende reclame en is er daarom geen aanleiding om Casema een rectificatie te laten plaatsen.

In een eerste reactie zegt Casema verheugd te zijn dat de Rechter het ongelijk van de Consumentenbond heeft aangetoond. Gelijktijdig stelt het bedrijf dat het jammer is dat het tot dit onnodig kortgeding is gekomen. Dit kost de Bond geld, het kost ons geld en zowel de leden van de bond als onze klanten schieten er niets mee op, aldus Gradus Vos, woordvoerder van Casema. Hij vervolgt: Het lijkt wel of de Consumentenbond zich om een of andere reden speciaal op ons concentreert. Op zich is dat natuurlijk niet verkeerd maar dan moet men wel de juiste feiten gebruiken. Nu heeft het veel weg van stemmingmakerij en wij onderzoeken op dit moment wat wij hiertegen kunnen doen.

Om rechtszaken als de bovenstaande in de toekomst te voorkomen wil Casema op korte termijn een gesprek met de directeur van de Consumentenbond.