Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-08-2002 Persbericht district Den Bosch

PATIËNT AANGEHOUDEN NA BEDREIGING RECEPTIONIST (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 46-jarige Bosschenaar in een ziekenhuis aan de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging van een receptionist en diefstal van een medisch dossier. De verdachte werd uit het ziekenhuis ontslagen en nam zonder toestem-ming een medisch dossier mee. Een receptionist sprak de man daar bij de uitgang op aan, waarop de verdachte in woede ontstak en de 25-jarige receptionist zowel verbaal als licha-melijk bedreigde. Inmiddels gewaarschuwde agenten hebben de verdachte aangehouden en ingesloten. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld.

MAN GEWOND NA POGING BEROVING (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 34-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Pettelaarseweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een poging tot beroving. Het slachtoffer liep op de Pettelaarseweg en werd plotseling aangevallen door twee mannen die geld van hem eisten. De Bosschenaar weigerde dat en kreeg een aantal stevige klappen. Hij liep daarbij een paar builen en een snee aan zijn hoofd op. De daders zijn er verder onverrichter zake te voet van-door gegaan.

MEISJE MISHANDELD OP KERMIS (Rosmalen)

Zondagavond is een 14-jarige Bossche op het kermisterrein aan de Dorpsstraat in Rosmalen mishandeld door een vijftal meisjes. Volgens het slachtoffer heeft zij met één van de meisjes rond de carnaval wel eens eerder ruzie gehad. Gisterenavond kwam het slachtoffer het vijftal op de kermis tegen. Zij sloegen en schopten haar zonder enige reden. De Bossche liep daar-bij een pijnlijke kaak, oog- en neus op. De politie onderzoekt de zaak. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

VROUW BEROOFD VAN TAS (Hintham)

Zondagavond is een 30-jarige Bossche op de Jan Heijmanslaan in Hintham door een onbe-kende man beroofd van haar tas met inhoud. De man bedreigde de vrouw met een steek-voorwerp en dwong haar haar tas met o.a. portemonnee en GSM af te geven. Ook in dit geval verzoekt de politie eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via tele-foonnummer 0900-8844.

MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ

Van zondag op maandag is een 29-jarige Bosschenaar gewond geraakt bij een schiet-partij op de Dageraadseweg in s-Hertogenbosch. De man is met verwondingen overge-bracht naar het ziekenhuis. Om nog onbekende reden is er vannacht op de Dageraadseweg, op straat, ruzie ontstaan tus-sen het slachtoffer en een onbekende man. Laatstgenoemde heeft daarbij op straat het slacht-offer neergeschoten en is gevlucht. Het slachtoffer is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. De politie heeft vannacht een sporenonderzoek en een buurtonderzoek uitgevoerd. Het is nog niet bekend of de schutter zijn daad alleen gepleegd heeft of dat hij daarbij hulp van anderen heeft gehad. Vandaag gaat een team van vijftien rechercheurs verder met het onderzoek. Het slachtoffer heeft politiebewaking.