Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 26 juli 2002

NATIONALE JEUGDTOPPERS IN ACTIE IN VELP EN ROZENDAAL

Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 augustus komt de sterkste nationale tennisjeugd in actie tijdens de Asics Nationale Jeugd Kampioenschappen (Asics NJK) in Velp en Rozendaal. De Nederlandse top bij de jongens en meisjes tot en met 12, 14, 16 en 18 jaar strijdt deze week om de nationale titel. De Asics NJK worden gespeeld op de gravelbanen van Tennisvereniging Beekhuizen aan de Beekhuizenseweg 99 te Velp en Tennisvereniging Rozendaal aan De Del 10 te Rozendaal.

Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes en heeft het spelniveau dat zeker het bekijken waard is. Een groot deel van de titelverdedigers van vorig jaar neemt ook dit jaar weer deel aan de Asics NJK, waaronder de Jong Oranje spelers Stephanie Herz, Silvana Bauer en Bas van der Valk. Het complete deelnemersveld staat op www.knltb.nl.

In de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar spelen 72 jongens en meisjes in de eerste ronde in poules. De poulewinnaars worden vervolgens opgenomen in een schema van 32. In de overige leeftijdscategorieën wordt direct gespeeld in een afvalschema. Bij de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar spelen 64 deelnemers. In de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar spelen 48 jongens en meisjes en in de hoogste leeftijdscategorie, tot en met 18 jaar, wordt zowel bij de jongens als bij de meisjes gespeeld in een schema van 32. In totaal komen 420 kinderen in actie tijdens de Asics NJK.

De uitslagen van alle partijen zijn te vinden op www.knltb.nl. De finale in de categorie meisjes tot en met 14 jaar wordt op donderdag 8 augustus gespeeld. Alle overige finales vinden plaats op zaterdag 10 augustus. Alle finales worden afgewerkt op de gravelbanen van Tennisvereniging Beekhuizen in Velp. De Asics NJK zijn op alle speeldagen gratis toegankelijk.


---