Ingezonden persbericht

Stichting Breath Bulletin

Opbrengst Capelle - Sparta naar Sparta Rotterdam Kinderdorp

Lionsclub Erasmus en Capelle slaan handen ineen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Lionsclub Rotterdam Erasmus en voetbalclub Capelle slaan de handen ineen voor de stichting Breath uit Capelle aan den IJssel. Samen organiseren ze op dinsdag 6 augustus op sportpark 't Slot een oefenduel tussen de selecties van de zaterdag hoofdklasser en Sparta. De netto-opbrengst van deze vriendschappelijke wedstrijd in de aanloop naar het seizoen 2002-2003 komt geheel ten goede het Sparta Rotterdam Kinderdorp in de Roemeense plaats Techirghiol.

De stichting Breath heeft mede door de marathons van Nico de Borst, giften van particulieren en het bedrijfsleven en steun van de stichting Wilde Ganzen onlangs het derde van de in totaal acht huizen voor acht met AIDS of het HIV-virus besmette weeskinderen afgebouwd. Veel bedrijven zorgen inmiddels voor de inrichting en aankleding van de woningen. De leden van de actieve Lionsclub Rotterdam Erasmus en de voetbalvereniging Capelle hopen met hun actie de financiële aanzet te geven tot de bouw van het vierde huis in het Sparta Rotterdam Kinderdorp.

De avond op sportpark 't Slot begint op 6 augustus overigens al om 18.00 uur met een wedstrijd tussen Oud-Sparta en een Rotterdam journalistenelftal. Om 19.30 uur wordt afgetrapt door Capelle en het voor het eerst in de historie naar de eerste divisie afgedaalde Sparta. In de pauze van dit duel spelen de inmiddels van radio en televisie bekende 'Schwalbe Sisters' hun grote WK-hit "Lothar Mattheus Passion". Toegangskaarten voor deze avond kosten 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot tien jaar en 65-plussers. De kassa's op sportpark 't Slot zijn op de wedstrijddag reeds om 17.00 uur geopend. Voor bedrijven zijn speciale arrangementen op aanvraag beschikbaar.