Politie Midden- en West Brabant

Dak van sportcentrum te Roosendaal stort in

Datum: 5/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Vanmiddag, maandag 5 augustus 02 omstreeks 17.40 uur, stortte tijdens een hevige hoosbui (wolkbreuk) ongeveer 1000 vierkante meter dak in van het sportcentrum Leysdream gevestigd te Roosendaal in de gemeente Roosendaal en Nispen. Niemand raakte hierbij gewond.

Vermoedelijk kon het dak het in zeer korte tijd vallende hoeveelheid regenwater niet tijdig afvoeren. Het raakte in ieder geval overbelast waardoor de constructie het op twee plaatsen begaf. Aan de voorzijde van het pand, boven de grote zaal, ontstond een gat van ongeveer 750 vierkante meter. Kort daarvoor werd in dat gedeelte nog een kindervakantiekamp gehouden. De kinderen hadden op het moment van instorten het sportcentrum reeds verlaten. De enkele volwassene die zich nog in deze ruimte bevond kon zich tijdig in veiligheid stellen.

Aan de achterzijde boven de fitnessruimte ontstond een gat van ongeveer 300 vierkante meter. De vijf of zes mensen die zich in deze ruimte bevonden konden zich eveneens op tijd in veiligheid stellen.

De brandweer was snel ter plaatse en trof de nodige maatregelen. Door het noodweer liepen veel kelders in Roosendaal en omgeving onder water. Veel wegen kwamen blank te staan waardoor het verkeer er veel hinder van ondervond.

einde bericht