Ingezonden persbericht


Imation introduceert universele reinigingstape voor (LTO) Ultrium-tapedrives

Schiphol-Rijk (Nederland), 6 augustus 2002 -- Imation introduceert een reinigingstape die geschikt is voor alle Ultrium-tapedrives en tape-archiefsystemen, waarmee gebruikers tijd en geld besparen bij het schoonmaken van hun drives.

Ultrium-opslagtechnologie is gebaseerd op de eerste open data-opslagspecificaties, zoals die zijn opgesteld door het LTO-consortium, oftewel Linear Tape Open-consortium. Het LTO-consortium wordt gevormd door de tapedrive-fabrikanten Hewlett-Packard, IBM en Seagate. Het LTO-consortium ontwikkelde de Ultrium-technologie om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar opslagcapaciteit in met name middelgrote- en grote bedrijven.

De Imation-reinigingstape heeft de strenge testprocedure voor het Ultrium-platform van het LTO-consortium glansrijk doorstaan. De eisen zijn zo streng omdat de Imation-reinigingstape goed moet functioneren in alle eerste generatie LTO-tapedrives van alle aangesloten fabrikanten.

De reiniging
De Ultrium-reinigingstape kan vijftien tot vijftig keer worden gebruikt. Hoe vaak de reinigingstape precies kan worden gebruikt, is afhankelijk van het reinigingsproces van de betreffende tapedrive. De tapedrive wordt schoongemaakt door de tape volgens een algoritme heen en weer te bewegen over de lees- en schrijfkop. Dit algoritme is afhankelijk van de fabrikant van de tapedrive, zodat de hoeveelheid tape die wordt gebruikt bij het reinigen varieert per tapedrive. De meeste tapedrives hebben ook ingebouwde indicatoren waarmee ze zelf aangeven wanneer de tapedrive moet worden gereinigd.

Imation biedt naast de reiningstape, ook de 100 GB (200 GB gecomprimeerd) Ultrium-tape, die te gebruiken is in alle eerste generatie tapedrives en tape-archiefsystemen.

De hoge kwaliteit die het Ultrium-platform biedt, is te danken aan het gebruik van de servo-techniek. De lees-schrijfkop van de drive wordt nauwkeurig boven het dataspoor gepositioneerd door middel van een in de fabriek aangebracht patroon op de band, die daardoor ook met meer sporen kan worden beschreven.

Imation is de uitvinder van data-opslagtapes en al meer dan vijftig jaar marktleider. Imation begrijpt dat een betrouwbare Ultrium-tape moet voldoen aan twee basiselementen, te weten een stevige behuizing en gebruik van de servo-techniek. De Imation data-opslagtapes ondergaan drie zware tests voordat ze de fabriek verlaten.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe reinigingstapes zijn vanaf augustus in de Benelux verkrijgbaar bij de Imation-distributeurs. De adviesverkoopprijs per tape is ¤ 155,00 (exclusief BTW).

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor data-opslag en databeheer. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation bedroeg in het jaar 2001 bijna 1,2 miljard dollar. In maart 2002 had Imation wereldwijd 3300 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl