Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: H. de Kruijf
Datum: 6 augustus 2002


Portemonnee gestolen Leiden
De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal gepleegd op 5 augustus omstreeks 05.00 uur. Een 27 jarige man uit Leiderdorp liep vanaf de Hogewoerd richting Hoge Rijndijk op de Plantage toen hij door drie onbekende mannen benaderd werd. Hij kreeg klappen, kwam ten val en is even buiten bewustzijn geweest. Toen hij bij kennis kwam bleek dat zijn portemonnee uit zijn broekzak gestolen was.

Politie zoekt brandstichters Hillegom
Onbekenden staken op dinsdag 6 augustus rond 01.10 uur een aan de Haven geparkeerde auto van een bewoner aan de Breekade in de brand. Getuigen wisten de politie te melden dat zij drie jongens hard hadden zien wegrennen. Kort daarna werd de brand ontdekt. De brandweer bluste het vuur. Twee uur later staken onbekenden een stapel hout naast een carpoort van een woning aan de Van de Woestijneheem in de brand. Het vuur sloeg over naar de carpoort. Ook hier moest de brandweer het vuur blussen De carpoort liep brandschade op. De politie is op zoek naar de brandstichters.

Onder invloed varen Leiden
De politie hield op maandag 5 augustus rond 21.50 uur aan het water van de Nieuwe Rijn een 46-jarige Leidenaar aan. De man werd er van verdacht zojuist als schipper van een motorbootje onder invloed tegen twee afgemeerde boten te zijn gevaren. Deze boten liepen lichte schade op. De politie hield de verdachte aan. Aan het bureau ondering hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 730 ug/l. Boven de in het waterverkeer geldende limiet van 350 ug/l.. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.