Ingezonden persbericht

Vragen van het lid Crone (PvdA) aan de Minister-President, de Minister van Financieën en de Minster van Economische Zaken


1. Bent u het eens met de minister van Economische Zaken 1) dat het zinvol is om de lastenverlichting die in het Regeerakkoord is voorgenomen voor 2005 en 2006 naar voren te halen naar 2003 en 2002 om de inzakkende economische groei te keren?

2. Deelt u de mening dat het goed is, ondanks dat het Regeerakkoord pas een paar weken oud is, om steeds te blijven nadenken over beleidswijzigingen?

3. Wanneer is de houdbaarheiddatum van het Regeerakkoord verstreken?

4. Zou het niet verstandiger zijn om in plaats van de lastenverlichting te versnellen, de voorgenomen bezuinigingen op het arbeidsmarktbeleid (waaronder het schrappen van I/D- en Melkertbanen) gelet op de verslechterende arbeidsmarktsituatie uit te stellen zodat de zwakkere groepen op de arbeidsmarkt niet worden getroffen?

5. Zou het ook niet verstandiger zijn om in plaats van de lastenverlichting te versnellen de voorgenomen bezuinigingen op zorg, onderwijs, infrastructuur en veiligheid om te zetten in versnelde investeringen in deze sectoren die immers de duurzame kracht van de economie versterken?


1) minister Heinsbroek in de Volkskrant. 3 augustus 2002