Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-08-2002
Politieberichten 5/8 (13.00 uur) t/m 6/8 (07.00 uur)

Harlingen: diefstal uit woning
Maandag tussen 12.00 en 12.30 uur werd uit een woning aan de Both. Apothekerstraat een DVD-speler weggenomen. Men kwam de woning binnen door een niet afgesloten voordeur. Op het moment van de diefstal was de bewoner in de tuin achter de woning bezig. De 23-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: diefstal containers
Het afgelopen weekend werden bij een bedrijf aan de Stationsweg twee containers met roestvrijstaal schroot weggenomen. De containers, die per stuk ongeveer 3 tot 4 ton wegen, stonden op het bedrijfsterrein. De waarde van de containers met schroot bedraagt ongeveer 5000.- Een medewerker van het bedrijf, een 41-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 15.45 uur reed een bestuurster van een bestelauto over de Rondweg-west . De bestuurster, een 65-jarige inwoonster van Hallum, wilde op een gegeven moment rechtsaf slaan en zag, mede door het slechte weer, een bromfietser, die over het fietspad reed over het hoofd. De bromfietser, een 18-jarige inwoner van Holwerd en zijn duopassagier, een 20-jarige inwoner van Blija, kwamen in botsing met de bestelauto. De bromfietsbestuurder en zijn passagier werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: inbraak autos
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Mondriaanstraat. De ruit aan de rechter achterzijde werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler, 5 cds en de geluidsboxen weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Maandag tussen 00.05 en 06.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Leendert Sinnemastraat. Het linker achterraam werd vernield. Uit de auto werd een complete stereo-installatie weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: diefstal motor
Van zondag op maandag werd een motor, die geparkeerd stond bij een benzinestation aan de Venekoterweg gestolen. De motor, merk Honda 750, kleur rood, voorzien van het kenteken MR-04-RN, was aldaar achtergelaten door de eigenaar, een 25-jarige inwoner van Assen. Nadat de eigenaar had getankt, wilde de motor niet meer starten en liet hij de motor staan. Toen hij deze de volgende dag wilde ophalen, bleek dat de motor was verdwenen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Harlingen: vernieling ruiten
Maandag omstreeks 21.00 uur werd op de Nicolaas Beetsstraat een 34-jarige inwoner van Leeuwarden ter zake vernieling. De verdachte had bij de woning van zijn vriendin, 39 jaar, een aantal ruiten vernield. Na een ruzie had de verdachte een ruit van de woonkamer, een keukenruit en de ruit naast de voordeur ingegooid. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Waarover de ruzie is ontstaan, werd niet duidelijk. Nadat proces-verbaal was opgemaakt, werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Sneek: lastige man
Maandag omstreeks 22.00 uur werd een 40-jarige inwoner van Sneek op de G. Japikstraat aangehouden ter zake huisvredebreuk. De verdachte was kort daarvoor binnengedrongen in een woning aan de Franekervaart. Dit betreft de woning van een 42-jarige inwoonster van sneek, zijnde een bekende van hem. Op het moment dat de verdachte daar naar binnenging, was de vrouw niet thuis. In de woning werd de zaak overhoop gehaald. Toen de vrouw thuis kwam, was de verdachte reeds verdwenen. Nadat de vrouw de zaak weer had opgeruimd en de woning weer had verlaten (even naar de buren), kwam de verdachte terug en ging weer de woning binnen. Toen de vrouw vervolgens de woning binnenging, ging de verdachte er vandoor Met behulp van omstanders kon de verdachte worden aangehouden. Bij zijn aanhouding raakte de verdachte gewond aan zijn neus. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Sneek: onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.10 uur werd op de Lemmerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 330 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Dinsdag omstreeks 03.25 uur werd op de Willemstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 845 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 10 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Britsum: overlast
Dinsdag tussen 00.15 en 01.30 uur werd de meldkamer van de politie Fryslân onophoudelijk gebeld door een 41-jarige inwoonster van Britsum. Het overige telefoonverkeer werd hierdoor gehinderd. De vrouw werd gewaarschuwd, doch ondanks dit ging zij gewoon door. Hierop naar de woning van de vrouw gegaan. Toen de politie aan de deur stond, trachtte zij de telefoon nog te verbergen in de wasmachine, doch dit mocht niet meer baten. De telefoon werd in beslag genomen en tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sneek: belediging
Dinsdag omstreeks 02.40 uur werd op de Prins Hendrikkade een 21-jarige inwoner van Sneek aangehouden ter zake belediging. De jongeman, gedroeg zich op straat zeer vervelend en was door de aanwezige agenten reeds een aantal malen gewaarschuwd. Toen hij hiermee doorging en de politiemensen ging beledigen o.a. door schreeuwen en het opsteken van de welbekende middelvinger, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Heeg: vernielingen
Dinsdag omstreeks 04.40 uur werden in de Harinxmastrjitte drie jongens aangehouden ter zake vernieling. De verdachten, een 16-jarige inwoner van Tzummarum en twee 16-jarige inwoners van Amersfoort, hadden vernielingen (ruitenwisser verbogen en spiegel afgebroken) aangericht aan aldaar geparkeerd staande autos. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: lastige jeugd
Dinsdag omstreeks 03.45 uur werd in de Kruizebroerderstraat verschillende groepen jongeren aangetroffen, die het met elkaar aan de stok hadden. Om de zaak niet te laten escaleren werden de groepen uit elkaar gehaald. Beide groepen werden een kant opgestuurd. Dit ging niet van harte. Op een gegeven moment wilde één groep niet meer doorlopen. Ondanks een aantal vorderingen bleef de groep lastig doen en wilde zich niet verwijderen. Hierop werd gebruik gemaakt van de wapenstok (kleine charge) en werd de groep verwijderd, waarna de rust weer keerde.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272