Politie Gelderland-Midden

Aanrijding in Nijkerk; ongelukje of boze opzet?
Harry Munniksma; 0318 - 688221


---
Nijkerk, 6 augustus 2002

Aanrijding;

ongeluk of boze opzet?

De politie in de unit Noord (Nijkerk) is op zoek naar getuigen van een aanrijding die zich zondagavond 4 augustus tussen 22.00 en 22.15 uur voorgedaan zou hebben op de Berencamperweg in Nijkerk. Betrokkenen zouden een oude, vuile bestelauto en een donkere personenauto van het merk Audi zijn geweest.

Het is de bestuurder van de personenauto (een 45-jarige inwoner uit Zulte in België) die aangifte van het incident heeft gedaan. Hij vertelde de politie dat hij die avond vanaf de Rijksweg A28 kwam. Ter hoogte van de afrit Nijkerk wilde hij de snelweg verlaten. Halverwege die afrit moet op de strook voor het rechtsafslaande verkeer een bestelauto stil gestaan hebben. De aangever passeert deze auto (links) en sorteert vervolgens voor om rechtsaf te slaan. Daarbij stopt hij voor het rode verkeerslicht.

Slachtoffer

De man uit België, volgens zijn zeggen nog onlangs slachtoffer van woninginbraak en autodiefstal, observeert in zijn spiegels de bestelauto. Deze gaat op zo'n manier rijden, dat de man bang is van achteren aangereden te worden. Hij negeert dan ook het rode licht en wil rechtsaf rijden de Berencamperweg op. Nog voor hij echter goed en wel op gang gekomen is, wordt hij al door de bestelauto aangereden. Als de man doorrijdt de Berencamperweg op, ziet hij de bestelauto enkele tientallen meters volgen. Dan keert de bestelauto, om terug te rijden in de richting van de snelweg. De man heeft niet gezien of de auto de snelweg daadwerkelijk weer is opgereden.

De bestelauto

Van de bestelauto is bekend dat het om een oude, roestige auto gaat. Vermoedelijk is ze wit van kleur, maar dit was moeilijk te zien omdat de auto erg vuil was. Aan de linker achterkant brandde een wit licht. Kennelijk is daar het glas van de verlichting kapot geweest. De chauffeur zou een groen shirt dragen. Hij had donker haar en vermoedelijk een stoppelbaard. Blijkens de verklaring van de aangever zou de chauffeur geen blanke man zijn. Het slachtoffer vermoed een Oost Europese of Noord Afrikaanse achtergrond.

De politie in de unit Noord is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van deze aanrijding, dan wel mensen die op een andere manier over informatie beschikken die helderheid over dit incident kan geven. Zij worden dringend verzocht contact met de politie in Barneveld op te nemen onder telefoonnummer 0900 - 8844.


- - -