LAD

Nieuws

Principeakkoord Achmea Business Unit Sociale Zekerheid (ABU SZ)

Kern van het principeakkoord is dat de Achmea Business Unit Sociale Zekerheid (ABU SZ) per 1 juni 2003 in een apart compartiment wordt ondergebracht binnen de Achmea CAO.

Apart ABU SZ-compartiment binnen Achmea CAO
In het compartiment zullen afspraken worden opgenomen over een eigen loongebouw, een pensioenregeling en een eindejaarsuitkering voor de ABU SZ. Voor alle overige regelingen wordt de Achmea CAO gevolgd. Het gaat hierbij om kinderopvang, zorgverlof, ouderschapsverlof en premiesparen. Verder kunnen de medewerkers van de ABU SZ gebruik maken van de personeelsvoorzieningen.
Over de precieze invulling van het nieuwe ABU SZ-compartiment zal in de aanloop naar de nieuwe Achmea CAO per 1 juni 2003 tussen Achmea en de werknemersorganisaties, waaronder LAD, worden onderhandeld.

Overgangsafspraken
Nu de ABU SZ wordt opgenomen in de Achmea CAO, hebben partijen tot 1 juni 2003 de volgende afspraken gemaakt:

* salarisverhoging. Hierbij wordt aangesloten bij de Achmea CAO:
- per 1 juli 2002 wordt een structurele verhoging van 2,5% gegeven en een eenmalige verhoging van 0,2%;

- per 1 december 2002 volgt een structurele verhoging van 1,15%;
* de huidige pensioenregelingen blijven tot 1 januari 2004 integraal gehandhaafd.

Wat betreft de overige arbeidsvoorwaarden blijven de nu geldende afspraken in de CAOs van AMG, AGG en Argonaut van toepassing tot 1 juni 2003.

Tekst principeakkoord ABU SZ
Hieronder kunt u de tekst van het bereikte akkoord downloaden. gezamenlijk_bericht_achmea_sz.doc Principeakkoord ABU SZ.doc

Ledenraadpleging
LAD-leden, voor wie het akkoord ABU SZ geldt, ontvangen een circulaire waarin het bereikte akkoord wordt voorgelegd. Voor de besluitvorming door het centraal bestuur van de LAD is de mening van de leden belangrijk. Omdat dit resultaat een gemengd beeld oplevert, wordt dit neutraal aan de achterban voorgelegd.

Leden kunnen tot 1 september reageren. Het is ook mogelijk om via het onderdeel Circulaires van het besloten gedeelte te reageren.

Ook reageren op akkoorden? Word dan nu lid!