Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 6-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.35 uur) Dinsdag 6 augustus 2002

Maastricht, winkeldievegge:

De politie heeft maandag 5 augustus 2002 proces-verbaal opgemaakt tegen een 21 jarige inwoonster van Maastricht na het plegen van een winkeldiefstal.
In een supermarkt gevestigd aan de Scharnerweg te Maastricht ontvreemdde de Maastrichtse diverse etenswaren met een waarde van ruim 31 euro. Toen zij aan de kassa niets afrekende en daarna de winkel wilde verlaten greep het winkelpersoneel in. De winkeldievegge werd ter plaatse gehouden tot de komst van de politie die haar vervolgens meenam naar het politiebureau. Daar werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht kreeg zij een schikkingsvoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Maastricht, dronken bestuurders:
De politie heeft maandagavond en de nacht van maandag op dinsdag tegen vier bestuurders proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een 48 jarige automobilist uit Amsterdam veroorzaakte omstreeks 19.40 uur op de Weg van Bunde naar Meerssen een kop staart aanrijding met een andere automobilist. Door de klap van de aanrijding schoot de aangereden auto ter hoogte van de Groenstraat van het aldaar gelegen talud en moest door een bergingsbedrijf getakeld worden. Ook de auto van de veroorzaker moest getakeld worden. De veroorzaker bleek alcohol gedronken te hebben. Zijn ademanalyse aan het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
Een politiepatrouille zag omstreeks 22.30 een bromfiets met daarop twee personen slingerend over afwisselend het fietspad en de rijbaan van de Rijksweg te Berg en Terblijt rijden. De passagier droeg geen helm op zijn hoofd. Bij de daarop volgende controle bleek de bestuurder behoorlijk naar alcohol te ruiken waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van
1.5 promille aan. Tegen de 35 jarige bestuurder uit Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt.
Op de splitsing van wegen Op de Berg Op de Locht raakte omstreeks 22.45 uur een auto van de weg die daarbij gedeelte in een haag terechtkwam. Bij het ter plaatse komen van de politie werd achter het stuur van de auto een man aangetroffen die probeerde de auto weer op de weg te zetten. Bij het eerste contact met deze bestuurder bleek dat hij behoorlijk naar het gebruik van alcohol te rook, terwijl hij onvast op zijn benen stond en met een dubbele tong sprak. Deze man, een 60 jarige inwoner van Kerkrade, werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.7 promille. Bij verder onderzoek bleek de aangehouden verdachte in het geheel geen rijbewijs te hebben. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Een 29 jarige automobiliste uit Lanaken werd dinsdagmorgen omstreeks
02.15 uur door de bemanning van een politiepatrouille gecontroleerd naar aanleiding van het rijden met een hoge snelheid over Strabeek te Valkenburg. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De ademanalyse aan het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan tussen
1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoonster van Lanaken werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van zes uur in haar bezit.

Geulle, woninginbraak:
Maandagmorgen 5 augustus 2002 heeft tijdens een korte afwezigheid van de bewoner een inbraak plaatsgevonden in een woning aan Westbroek te Geulle.
De inbreker vernielde een ruitje van een garage waarna het raam geopend kon worden. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij uit een dressoir enkele honderden euros werden ontvreemd. Daarnaast werden een videocamera en twee walkmans meegenomen. Van de inbraak is bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, bedrijfsinbraak:
Dinsdag 6 augustus 2002 heeft omstreeks 01.50 uur een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Akersteenweg te Maastricht. De inbrekers gooiden met trottoirtegels een ruit van het bedrijf in en ontvreemdden vliegenvlug uit het bedrijf drie koffie-expressoapparaten en een set porseleinen koppen en schotels. Nog voordat de politie ter plaatse was waren de inbrekers al verdwenen. De brandweer moest ter plaatse komen om de vernielde ruit te dichten met planken. De politie stelt een verder onderzoek in.