Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-08-2002 Persbericht district Sittard (Hp 12.40 uur) Dinsdag, 6 augustus 2002

Sittard, vals briefje van 5 euro:
Maandag 5 augustus 2002 is in een bedrijf gevestigd aan de Dr. Nolenslaan te Sittard een vals briefje van 5 euro aangetroffen. Een van de personeelsleden van het bedrijf heeft het bankbiljet van een onbekend persoon in ontvangst genomen en bemerkte daarbij niet dat het een vals briefje betrof. Later op de dag werd vastgesteld dat tussen de andere bankbiljetten een vals briefje van 5 euro aanwezig was. Dit viel op omdat het valse biljet iets kleiner was dan de echte terwijl darnaast een aantal echtheidskenmerken onbraken. Het controleren onder een UV-lamp wees mede de valsheid aan. De bedrijfsleider heeft van het uitgeven van vals geld bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft maandagmiddag 5 augustus 202 tegen een 54 jarige inwoonster van Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille trof maandagmiddag omstreeks 14.30 uur de bestuurster aan op de Romeinenstraat te Sittard waar zij juist vanaf een parkeerplaats wegreed. Bij een daarop volgende controle bleek de bestuurster zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren, welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurster werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 2.0 en 2.1 promille. Tegen de inwoonster van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van 11 uur in haar bezit kon zij huiswaarts.

Sittard, inbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden is het gebouw van de kinderopvang aan de Burgemeester Schrijenstraat te Sittard. De inbreker verschafte zich de toegang tot het gebouw door het slot van een van de deuren te verbreken. Ontvreemd werden een computer, een radiocassetterecorder en een videorecorder. Namens de kinderopvang is van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.