Gemeente Soest

Korte berichten n.a.v. B&W-besluiten 6 augustus 2002: Voetballen op sportveld Abrona
Voetbalvereniging 't Vliegdorp gaat gebruikmaken van het sportveld Abrona voor het spelen van competitiewedstrijden. Het speelveld is inmiddels gebruiksklaar. Een houten gebouwtje moet tijdelijk dienst doen ruimte voor kleedkamers en een kantine. De gemeente Zeist moet daarvoor de benodigde vergunningen verlenen.

Geen bewoning stal
In een stal op het perceel Dorresteinweg 129 te Soest mag niet worden gewoond. Volgens het geldende bestemmingsplan mag op het perceel één dienstwoning staan met een maximum van 500 kubieke meter. Het bestaande eengezinshuis benadert die waarde en herbergt daarmee genoeg ruimte voor een gemiddeld gezin. Aan een vrijstellingsprocedure wil de gemeente niet meewerken, omdat bewoning van een bijgebouw buiten de bebouwde kom niet wenselijk is.

Subsidie NK Duathlon
Triathlonvereniging De Schieter ontvangt 500 euro als bijdrage voor de organisatie van het Nederlands kampioenschap duathlon. Dit kampioenschap vindt 7 september plaats op het militair oefenterrein De Vlasakkers. De NK Duathlon bestaat uit 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer fietsen en weer 5 kilometer hardlopen.

Bouwen loods
Als er geen zienswijzen worden ingediend, dan mag achter de woning aan de Birkstraat 111 te Soest een loods worden gebouwd. De gewenste loods is 189 vierkante meter groot. De meerdere kleine gebouwtjes op het terrein worden gesloopt.

Dakkapel te groot
Voor het plaatsen van een dakkapel op de dr. 's Jacobstraat 31 te Soest wordt geen vergunning verleend. De gewenste dakkapel heeft een breedte van 4.90 meter. Het totale dakvlak is 6.30 meter breed. Volgens de welstandscommissie past de breedte van de dakkapel niet binnen de welstandscriteria die gelden in de gemeente Soest.

Subsidie sport jongeren
De gemeente Soest draagt 2500 euro bij aan het project Jongeren Sport Participatie whoZnext. WhoZnext is een landelijke campagne om jongeren tussen de 14 en de 18 jaar actief te betrekken bij de opzet en uitvoering van sportactiviteiten in de sportvereniging, de buurt en op school. Veel jongeren stoppen met sporten, vaak omdat ze niet worden betrokken bij beslissingen over het sportaanbod. In het kader van het project whoZnezt wordt in de gemeente Baarn en Soest een groep jongeren geformeerd uit het voortgezet onderwijs.