Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-08-2002
1e persbericht dinsdag 6 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Jan van Riebeecklaan is dinsdag rond 1.00 uur een 25-jarige Eindhovenaar onder verzet aangehouden. De man gooide een fiets in de richting van de politie toen ze hem wilden aanhouden. Hierop heeft de politie pepperspray gebruikt om hem tot bedaren te brengen. De man wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een voordeur van een woning aan de Jan van Riebeecklaan en van het slaan van een 20-jarig nichtje dat in de woning aanwezig was. Het meisje liep hierdoor verwondingen onder haar oog op. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden Na een onderzoek in de omgeving is dinsdag rond 5.00 uur op de Edisonstraat een Eindhovenaar (leeftijd onbekend) aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging en mishandeling op het Titanpad en op de Orionstraat eerder die avond. Op het Titanpad schopte de verdachte een deuk in een auto van 55-jarige Eindhovense. Toen de vrouw de verdachte hierop aansprak werd zij tegen haar voet geschopt. Ze is voor behandeling van een verwonding aan haar teen naar het ziekenhuis gegaan. Toen ze terugkwam uit het ziekenhuis werd ze door de verdachte met een mes bedreigd. In een horecagelegenheid op de Orionstraat werden diezelfde avond de 25-jarige dochter en de 18-jarige zoon van de vrouw lastig gevallen door de verdachte. Hij gooide in de horecagelegenheid met stoelen en tafels waardoor de jongen een verwonding aan zijn duim opliep en zijn zus verwondingen in haar gezicht en aan haar rug. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist onder invloed betrokken bij ongeluk Op de Schootsestraat is maandag rond 23.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was op de kruising met de Schootsestraat en de Kleinakkerweg betrokken bij een ongeluk. De man reed vanuit de Schootsestraat richting Frederiklaan en verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan een 33-jarige Eindhovense automobiliste. Niemand raakte gewond. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,60 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Eindhoven: Flessentrekkerij
Op de Tongelresestraat is maandag rond 18.40 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte had in een horecagelegenheid aan de Tongelresestraat voor 54 Euro gegeten maar kon niet betalen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
In zijn woning aan de Picassohof is maandag rond 23.10 uur een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 47-jarige buurtbewoner met een imitatiewapen eerder die avond. De verdachte heeft afstand gedaan van het imitatiewapen dat in zijn woning werd aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Van GSM beroofd
Op de Marathonloop is dinsdag rond 00.50 uur een 20-jarige Eindhovenaar van zijn GSM beroofd. De jongen fietste daar toen plotseling twee personen op een bromfiets naast hem kwamen rijden en hem dwongen om te stoppen. Vervolgens dreigden ze hem te slaan als hij zijn GSM niet liet zien. Toen het slachtoffer de GSM te voorschijn haalde werd deze uit zijn handen gegrist, waarop het duo op de bromfiets is gevlucht richting Huizingalaan. De bestuurder van de bromfiets is tussen de 20 en 23 jaar, heeft blond haar, een normaal postuur en droeg een zwarte lederen jas. De passagier, eveneens blond, is ongeveer 20 jaar, heeft een normaal postuur en droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een zwarte jas. Beiden hadden geen helm op.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf het Hertog H. van Brabantplein is maandag tussen 17.00 en 23.30 uur een zwarte BMW 520I met het kenteken 87-JB-NV gestolen.

Helmond: Bromfietscontrole
Op de Deltaweg is maandagavond een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor het niet dragen van een helm en twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat.

Asten: Automobilist botst tegen lichtmast
Op de N279 bij het Ei van Ommel is maandag rond 16.40 uur een 34-jarige automobiliste uit Helmond de controle over haar stuur verloren en tegen een lichtmast op een middengeleider gebotst. De vrouw liep een aantal schaafwonden in haar gezicht op.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Wederik is tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 9.15 uur een donkergrijze Mercedes Benz C200 met het kenteken JL-PP-98 gestolen.

Bladel: Fietszadel gestolen
Vanaf het Nassauplein is maandag tussen 14.30 en 14.45 uur een fietszadel gestolen. De 54-jarige eigenaresse van de fiets uit Duizel stalde het voertuig aan het Nassauplein. Toen ze even later terug kwam was haar fietszadel, een zwart gel zadel, gedemonteerd. Ook een tasje met daarin een fietspompje en een reparatiesetje werden meegenomen. Dit tasje zat bevestigd aan het zadel.

Deurne: Mishandeling
Op de Hogeweg is maandag tussen 14.30 en 14.55 uur een 16-jarige jongen uit Deurne zonder enige aanleiding mishandeld door twee onbekenden. De jongen had net zijn bromfiets getankt toen hij plotseling door twee onbekenden werd mishandeld. Hij werd in zijn gezicht geslagen en een bijtende vloeistof werd in zijn ogen gespoten. Hierop zijn de daders in een auto weggereden. Het gaat om twee mannen met een blanke huidskleur en een normaal postuur in de leeftijd van 18 20 jaar. Eén van hen heeft blond haar en droeg een bril en een witte pet. De tweede persoon heeft zwart kort haar en droeg een zwart shirt met een zwarte broek en zwarte schoenen.

Geldrop: Grafkruis aangetroffen
Op de Burght is zaterdagmiddag een grafkruis in de struiken aangetroffen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe het grafkruis daar terecht is gekomen en op welk kerkhof het thuishoort.

Op het kruis staat de volgende tekst vermeld: Gerardus Beckers

Wedn. v. M.H. van Heur

05-02-1883 10-04-1970

De politie wil graag in contact komen met personen die weten waar het grafkruis thuishoort. Ook mensen die de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien op de Burght dat in verband gebracht kan worden hiermee worden verzocht om contact op te nemen met politie in Geldrop via 0900-8844.

Geldrop: Zakkenrollerij
Op de Heuvel ontdekte maandagmiddag rond 16.15 uur een 38-jarige vrouw uit Geldrop dat haar portemonnee uit haar tas was gerold. De vrouw was aan het winkelen en had haar tas aan een buggy gehangen. Toen ze in een winkel wilde betalen merkte ze dat haar portemonnee met daarin een aantal pasjes en 35 Euro weggenomen waren.

Geldrop: Offerblok weggenomen
Uit een kerk aan de Nieuwedijk is maandag tussen 11.00 uur en 19.00 uur een offerblok weggenomen. Het offerblok werd weggenomen tijdens de openstelling van de kerk. In het offerblok zat een onbekend gebleven geldbedrag.

politieberichten

Hulsel: Kop-staart botsing
Op de Kruisdijk is maandag rond 18.30 uur een 47-jarige automobiliste uit Lage Mierde achter op de auto van een 51-jarige automobilist uit Bladel gebotst. De vrouw kon niet tijdig remmen toen de auto voor haar vaart minderde. De vrouw van de automobilist uit Bladel is met rug- en nekletsel overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Oirschot: Inbraak in schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Akkerweg is tussen vrijdag 9.00 uur en maandag 17.00 uur een grote hoeveelheid gereedschap gestolen waaronder een hogedrukreiniger, een accuboormachine, vier schuurmachines, een decoupeerzaag, een elektrische schaafmachine, een kabelhaspel, een draadhaspel, een bovenfrees en een heggenschaar. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Soerendonk: Woninginbraak
Uit een woning aan de Pompers zijn maandagavond tussen 20.00 en 22.45 uur geld, sieraden, sleutels, twee rijbewijzen, twee paspoorten en autopapieren weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken.

Someren: Snelheidscontroles
Op de Kanaaldijk Zuid zijn maandag tussen 10.00 en 12.30 uur 942 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 106 bestuurders werden bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 125 km/u.

Ook op de Witvrouwenbergweg zijn maandag tussen 13.50 en 16.30 uur
1.515 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 290 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u.

Someren: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Spaarne zijn maandag tussen 12.00 en 15.30 uur een stereotoren, een videorecorder, een videocamera, een laptop, een fototoestel, een verrekijker en een portemonnee weggenomen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Van Dijkstraat is maandagavond tussen 23.00 en 23.30 uur een witte Opel Corsa met het kenteken SJ-22-YH gestolen.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Heerbaan is dinsdag rond 1.50 uur een 52-jarige automobilist uit Wintelre aangehouden. De politie zag de man stapvoets en slingerend over de Heerbaan rijden en gaf hem een stopteken. De adem van de man rook naar het gebruik van alcohol. De man weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Heistraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand werden negen autoradios en twee navigatiesystemen weggenomen.