CARGLASS

Carglass vliegensvlug bij gestrande Italië gangers

6 augustus 2002

Eindhoven - De windhoos van afgelopen weekend bij het Gardameer in Italië heeft het autoglas van vele honderden Nederlandse vakantieauto's doen rinkelen. Bij Carglass in Nederland alleen al zijn meer dan 400 ruitschademeldingen binnen gekomen. Afgelopen zondag is een speciaal Carglass-team van Nederlandse, Belgische en Duitse monteurs naar Italië afgereisd om de vakantiegangers weer veilig op weg te helpen. Daarnaast is een team van Nederlandse call center medewerkers gisteren in Italië aangekomen om de Nederlandse vakantievierders in hun eigen taal te woord te staan. Zo'n 20 mobiele teams zijn op de vele campings in de regio druk bezig nieuwe ruiten te plaatsen of de auto's van noodruiten te voorzien.

Sommige automobilisten besluiten om met beschadigde voorruiten toch weer op weg te gaan. De politie en douane van Italië, Oostenrijk en Zwitserland is vrij streng met de controle op beschadigde autoruiten en heeft dan ook al enkele Nederlandse automobilisten pardoes aan de kant gezet. Ze mogen geen meter meer rijden. Carglass wordt ingeschakeld om deze automobilisten zo snel mogelijk weer uit de vaak brandende zon te helpen. Carglass adviseert dan ook om als het even kan niet met beschadigde autoruiten de weg op te gaan. Inmiddels heeft Carglass contact gezocht met de Oostenrijkse en Zwitserse overheden die aangegeven hebben in dit geval bij uitzondering soepeler te zullen gaan optreden.

Verder zijn er meldingen binnengekomen van automobilisten die door lokale malafide bedrijfjes worden benaderd om voor woekerprijzen autoruiten te kopen. Automobilisten zijn soms geneigd hier op in te gaan om maar snel van het schadeprobleem af te zijn, met alle gevolgen van dien. Carglass wijst de gestrande automobilisten er dan ook op hier vooral niet op in te gaan, mede omdat Carglass alle schades afhandelt conform de Nederlandse polisvoorwaarden en dus met de voordelige Nederlandse tarieven.


---

Noot voor de redactie (