Ingezonden persbericht

MAXDATA introduceert 18-inch TFT-monitor: Belinea 10 18 30

Haarscherp beeld en grote kijkhoek door IPS-paneltechnologie

Amsterdam, 6 augustus 2002 - MAXDATA, Europees top-10-leverancier van IT-hardware, introduceert de Belinea 10 18 30, een nieuwe 18-inch TFT-monitor in de succesvolle Belinea-reeks. Deze professionele monitor is bij uitstek geschikt voor multimediatoepassingen en voldoet aan de eisen van de meest veeleisende privé- en zakelijke gebruiker.

De Belinea 10 18 30 biedt een uitgebreide reeks mogelijkheden. De IPS-paneltechnologie biedt deze monitor een uitzonderlijk grote kijkhoek van 160 graden horizontaal en verticaal. De perfecte beeldkwaliteit en de geïntegreerde speakers maken deze monitor tot de ideale oplossing voor bijvoorbeeld het gebruik van multimedia- en grafische toepassingen. Door de DVI-D-interface biedt de monitor stabiele beeldkwaliteit. De geïntegreerde USB-hub maakt het mogelijk om eenvoudig randapparatuur aan te sluiten. Door de schermgrootte van 45,97 centimeter, de aanbevolen resolutie van 1280 x 1024 pixels en een pixel pitch van 0,2805 x 0,2805 millimeter kunnen verschillende applicaties gelijktijdig haarscherp worden weergegeven. De Pivot-functie maakt het werken op ware grootte eenvoudiger.

De Belinea 10 18 30 stelt zich geheel automatisch in op de meest ideale weergave. Daarnaast is het mogelijk via de liftfunctie en talrijke instellingsopties van het On Screen Display-menu (OSD) de monitor aan de individuele wensen van de gebruiker aan te passen. De speciale coating minimaliseert reflecties. De Belinea 10 18 30 is ontwikkeld volgens de laatste ergonomische en energiebesparende standaarden. Dit wordt onderstreept door certificeringen als TCO 99 en ISO 13406-2 pixelfoutenklasse 2,. Dit wil zeggen dat de monitor maximaal twee constant oplichtende pixels, twee constant zwarte pixels en/of vijf defecte subpixels mag hebben, die constant rood, groen of blauw oplichten of zwart zijn, per miljoen pixels. Daarnaast kan door de liftfunctie de monitor eenvoudig op de voor de gebruiker optimale hoogte worden ingesteld.

De afmetingen van de Belinea 10 18 30 zijn 402 x 424 x 184 millimeter (b x h x d). Door de uitstekende beeldkwaliteit, de grote kijkhoek en het smalle frame is de monitor uitermate geschikt voor kantooromgevingen waar de ruimte beperkt is, voor representatieve werkplekken en voor adviseursfuncties.

De Belinea 10 18 30 is verkrijgbaar bij de geautoriseerde Belinea-dealers en wordt geleverd met drie jaar on-site omruilgarantie (inclusief panel en backlight). De adviesprijs is 1259 euro (exclusief B.T.W.).

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl