ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 6 augustus 2002

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje verricht officiële opening hoofdkantoor ING Groep 'ING House' op 16 september 2002

Op maandag 16 september 2002 opent Prins Willem-Alexander het nieuwe hoofdkantoor van ING Groep 'ING House' aan de Zuidas in Amsterdam. De officiële openingshandeling vindt plaats om 14.00 uur in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, de burgemeester van Amsterdam, mr. M.J. Cohen en de voltallige Raad van Bestuur van ING Groep, mr. E. Kist (voorzitter), M. Tilmant (vice-voorzitter), dr. A.H.G. Rinnooy Kan, ir. J.H.M. Lindenbergh, drs. ing. C. Maas en F.S. Hubbell.

Het nieuwe hoofdkantoor is aan de A10 gebouwd op een locatie die vanuit het zuidwesten de toegang naar Amsterdam vormt. Het kantoor maakt deel uit van het kantorenpark 'De Zuiderhof'. Het gebouw is innovatief en transparant. ING Groep wil, als wereldwijd opererende financiële dienstverlener, deze twee kernwaarden ook door middel van haar nieuwe hoofdkantoor uitstralen.

Het gebouw, dat is ontworpen door J.W. van Schooten en R.E. Meyer van het architectenbureau Meyer en Van Schooten te Amsterdam, heeft een bruto vloeroppervlakte van 20.000 m², waarvan 7500 m² kantooroppervlakte. Dit biedt werkruimte aan de Raad van Bestuur en de stafafdelingen van ING Groep, in totaal circa 400 mensen. Verder zijn er een auditorium (500 m²), een lounge (500 m²), vergaderruimten (in totaal 800 m²) en twee restaurants (1100 m²) gerealiseerd.

In het nieuwe hoofdkantoor zijn innovatieve bouwsystemen en natuurlijke materialen toegepast. Het gebouw wordt gekenmerkt door een grotendeels transparante dubbele gevel. Op diverse verdiepingen in het kantoor zijn tuinen ingericht waarmee een aangenaam werk- en verblijfsklimaat is gecreëerd. Daarnaast is ook veel aandacht besteedt aan energiebesparende maatregelen.

Persinformatie: Dailah Nihot, tel.: (020) 541 6516