Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 06 augustus 2002

---

Snelheidscontrole.
GIESBEEK - Op maandag 5 augustus werd te Giesbeek op de Rivierweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1720 voertuigen gecontroleerd. Van deze voertuigen reden er 139 te snel. Deze kunnen binnenkort een acceptgiro in de bus tegemoet zien.

Geluidsoverlast.
WESTERVOORT - Op maandagavond 5 augustus omstreeks 22.00 uur werd een 20-jarige inwoner uit Westervoort bekeurd vanwege het feit dat hij de stereo in zijn auto zodanig luid had aanstaan, dat een ieder in een omtrek van ruim honderd meter ervan mee kon genieten. Hij kan een acceptgiro in de bus verwachten ter hoogte van 69 Euro.

Rijden onder invloed.
Op dinsdag 6 augustus omstreeks 01.15 uur werd op de Bellefleur te Duiven een 50-jarige inwoner uit Duiven, als bestuurder van een personenauto, bekeurd terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij werd staandegehouden voor een routinecontrole. De man blies na een blaastest 0.9 promille. Hij krijgt proces-verbaal.

Controle snelheid.
ELST - De politie heeft gisteren binnen de bebouwde kom van Elst op de Rijksweg Zuid tussen 13.30 en 15.45 uur, een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1410 voertuigen gecontroleerd waarvan er 146 te hard reden. Hoogste snelheid 82 km/u.

Mishandeling.
Een 41-jarige man uit Elst reed gisterenmiddag met zijn auto over het Europaplein te Elst. Op dat moment stond de straat blank door de overvloedige regenval. Een voetganger werd om onduidelijke redenen boos op de autobestuurder; mogelijk was hij van mening dat de bestuurder te hard reed. Op de Dorpsstraat kwam men elkaar tegen en kreeg de autobestuurder een klap in zijn gezicht van de voetganger. De identiteit van de dader is bekend en de politie stelt een nader onderzoek in. De automobilist hield een pijnlijke kaak aan de klap over.

Aanrijding letsel.
Een 65-jarige Huissenaar raakte gisteren gewond aan zijn heup toen hij , rijdend op zijn bromfiets, het rode licht negeerde bij de kruising Stadswal/Polseweg. De 24-jarige automobilist uit Angeren, reed vanuit de Boemstraat de kruising op. De bromfietser botste tegen de auto. Hij is voor onderzoek naar het Rijnstateziekenhuis gebracht.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl