---

Ministerie van Defensie



---

Huizinga alweer wereldkampioen (Hennie Keeris

Mark Huizinga verlengt topsportcontract met de Koninklijke Luchtmacht

06-08-2002

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB062

Mark Huizinga, luitenant van de Koninklijke Luchtmacht en Olympisch judokampioen, verlengt op donderdag 8 augustus in Schaarsbergen zijn topsportcontract met dit krijgsmachtdeel. Commodore H.J.M. Melker, plaatsvervangend Directeur Personeel Koninklijke Luchtmacht, tekent namens de luchtmacht het contract dat tot 2005 loopt. Aansluitend vindt dan de sluiting van het Militair Wereldkampioenschap Militaire Vijfkamp plaats.

Judoka Huizinga is op 6 november 1997 in dienst gekomen van de Koninklijke Luchtmacht. Hij is sindsdien werkzaam binnen het team Informatie Management en houdt zich bezig met wijzigingsvoorstellen op het gebied van informatievoorziening. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney (2000) behaalde Mark Huizinga de gouden medaille in de gewichtsklasse tot 90 kilogram.

Naast Mark Huizinga hebben ook Wilbert Pennings (hoogspringen), Indra Angad-Gaur (schermen), Deborah Gravenstijn (judo) en Dennis Bekkers (taekwondo) een topsportcontract bij de luchtmacht. Deze contractvorm biedt de topsporters trainingsfaciliteiten in combinatie met het opbouwen van een maatschappelijke carrière, het volgen van opleidingen en het opdoen van werkervaring. (archieffoto)