CONNEXXION

Jaarverslag connexxion holding

Hogere omzet en reizigersgroei, negatief resultaat.

De Groepsdirectie van connexxion holding NV presenteert vandaag het jaarverslag 2001. Ondanks een hogere omzet (+ 1,6%) en reizigersgroei (+2,0%) is 2001 met verlies afgesloten. Het netto resultaat bedroeg 20,2 miljoen euro negatief tegenover 8,8 miljoen euro positief in 2000.

Het financiële resultaat is sterk beïnvloed door een toenemende druk op de marges. Daar waar de reguliere kosten stegen ten gevolge van indexering bleef de omzet binnen onze concessiegebieden op een constant peil. De overheidsbijdrage aan de concessiegebieden werd gereduceerd en daarmee onze mogelijkheid tot compensatie van die reguliere kostenstijging. De kosten van de reorganisatie voor divisievorming, haar consequenties voor medewerkers, alsmede de nagekomen kosten uit voorgaande jaren en kosten met een meer incidenteel karakter, hebben eveneens geleid tot een nadelig nettoresultaat.

Om bovenstaande ontwikkelingen om te buigen is in mei een reorganisatie gestart. Doel van deze reorganisatie is het duurzaam versterken van de concurrentiekracht van de onderneming. Hiertoe worden onder meer de operationele processen gestroomlijnd, wordt de organisatie van de vestigingen versterkt en het aantal regio's in het openbaar vervoer teruggebracht van elf naar zes. Ook het samenvoegen van de hoofdkantoren in Boskoop en Hilversum maakt deel uit van de reorganisatie. Inmiddels is er met het vertegenwoordigend overleg overeenstemming bereikt. Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen. Connexxion verwacht in het eerste kwartaal van 2003 de reorganisatie af te ronden.

Ondanks dat het bedrijfsresultaat over 2002 hoger zal uitvallen, zal het nettoresultaat wederom negatief zijn.

Het jaarverslag is beschikbaar via www.connexxion.nl


---
//