Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 6/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Opsporing Verzocht levert 52 tips op

Breda: De uitzendingen van het AVRO Tv-programma Opsporing Verzocht gisteravond en vanmiddag hebben 52 tips opgeleverd in de zaak van de overval op het Fina pompstation aan de Ettensebaan te Breda op 22 juni jl.

De meeste tips gingen over de scooter en met name over de bijzondere painting. De gouden tip lijkt er vooralsnog niet bij te zitten, maar de binnengekomen tips geven voldoende aanleiding om verder in deze zaak te rechercheren. De overval werd 's-morgens rond 08.30 uur gepleegd door een man op een scooter. Met een vuistvuurwapen dwong hij de pompbediende tot afgifte van geld. Tijdens zijn vlucht botste de dader op de Ambachtenlaan op een auto en verloor daarbij diverse onderdelen van zijn scooter.

Brand in woning

Breda: Vanmorgen om 08.00 uur heeft een brand gewoed in een woning aan het Geererf te Breda. Het betreft een bovenwoning bestaande uit twee etages. De bovenste etage is geheel uitgebrand. De bewoner, een 26-jarige man, was licht gewond aan zijn linkerhand en had de nodige rook ingeademd. Hij werd ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Daarom zal de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant een nader onderzoek instellen.