Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 6-08-2002 Persbericht District Den Bosch

BEDREIGING

Op het Gildeplein in Rosmalen is maandagavond een 19 inwoner van Schijndel aangehouden op verdenking van bedreiging. Hij zou zijn 17-jarige vriendin uit Gemonde met een mes hebben bedreigd. De aanleiding daartoe zijn waarschijnlijk problemen van relationele aard. De verdachte is ingesloten.

MISHANDELD

Maandagavond is in het Nachtegaalslaantje in `s-Hertogenbosch een 33-jarige dakloze mishandeld door een 45-jarige "lotgenoot". De verdachte is aangehouden. Hij was die avond in de Casinotuin wat mensen aan het uitdagen. Het slachtoffer dat behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde reageerde daar mondeling op. Op dat moment gebeurde er nog niets. Toen het slachtoffer korte tijd daarna wegliep over het Nachtegaalslaantje werd hij door de verdachte naar de grond gewerkt en is hij enkele keren tegen het hoofd geschopt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Een 20-jarige Rosmalense automobilist reed maandagavond met een snelheid van 108 kilometer per uur over de Bruistensingel in `s-Hertogenbosch. Hij had de pech dat het team verkeershandhaving aldaar bezig was met een controle. Omdat op genoemde weg slechts 50 kilometer per uur is toegestaan is het rijbewijs van de Rosmalen ingevorderd.

AUTODIEFSTAL

Vanaf de Rietveldenweg in `s-Hertogenbosch is van maandag op dinsdag een bruine personenauto van het merk Renault Scenic met het kenteken 19-JB-NN gestolen.

DRONKENSCHAP

Van maandag op dinsdag is op de Rodenborchweg in Rosmalen een 35-jarige man uit Enschede een laveloze toestand aangetroffen. De man kon niet mee op zij benen staan en is door de politie op zijn logeeradres in Rosmalen afgezet, hetgeen hem op een boete komt te staan van EUR 23.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR

Van een 48-jarige automobilist uit Rosmalen is afgelopen nacht het rijbewijs ingevorderd omdat hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank over de Striensestraat in zijn woonplaats reed.

GEWONDE BIJAANRIJDING OP RIJKSWEG A2

Bij een vanmorgen plaats gevonden aanrijding op de Rijksweg A2 onder `s-Hertogenbosch is een 38-jarige vrouw uit Rosmalen gewond geraakt. Zij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een 22-jarige automobilist uit Sprang Capelle reed op het knooppunt Empel de Rijksweg A2 op in de richting van Utrecht. Hij verloor daarbij de controle over zijn voertuig en botste frontaal tegen de vangrail. Bij het terugschuiven raakte hij de auto van de Rosmalense. Beiden voertuigen kwam vervolgens tegen de vangrail tot stilstand. De Rosmalense liep een snee in het gezicht en nekletsel op.

POLITIEMAN BEDREIGD

Dinsdagmorgen kwam er een onbekende man in de ontvangsthal van het politiebureau in Den Bosch. Hij gedroeg zich zeer irritant, wilde niet zeggen waarvoor hij kwam en schopte en sloeg tegen de balie. Toen een politieman hem aansprak liep hij weg. In het midden van de hal, vlak bij de uitgang stak de man een hand in de binnenzak van zijn jas en riep in de richting van de politieman "Voor jou 9 mm". Nadat hij dat een tweede keer gezegd had is hij aangehouden. De van buitenlandse afkomst zijnde man, van wie de identiteit nog niet bekend is verzette zich en moest door meerdere politiemensen onder bedwang worden gehouden. Hij is ingesloten.

AANGEHOUDEN WEGENS DURGSBEZIT

Op de Celciusstraat in `s-Hertogenbosch is dinsdagmorgen een 21-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden. De man was in het bezit van harddrugs, vermoedelijk cocaïne De man stond op de speelplaats van een school, waar hij niet mocht komen. Toen agenten naar hem toe liepen zagen zij op de vensterbank enkele papieren wikkels liggen. Ook op de grond lagen enkele wikkels. Onderzoek wees uit dat de wikkels verdovende middelen bevatten. Bij verder onderzoek kwam het totale bezit van de verdachte op 25 wikkels. De man is ingesloten.

AANGEREDEN DOOR VRACHTAUTO

Op het Wilhelminaplein in `s-Hertogenbosch is vanmorgen een 37-jarige in Vught verblijvende asielzoeker aangereden door een vrachtauto. De vrachtauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Maastricht sloeg af en zag daarbij de fietser over het hoofd. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op aan handen en been en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.