Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 6-08-2002 Persbericht district Maasland

AUTOMOBILIST GEWOND

Een 24-jarige automobilist uit Meppel reed maandagmiddag over de A50 bij Ravenstein. Hij legde een stratenboek op het dashboard en lette daarbij even niet op de weg. Hij raakte met zijn bedrijfsauto in de middenberm en kon de auto niet meer corrigeren. Na ongeveer 100 meter kwam de auto tot stilstand na eerst de vangrail te hebben geraakt. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van het opgelopen letsel is bij de politie niet bekend.

BEROOFD VAN FIETS

Een 18-jarige inwoner van Heesch is maandagavond van zijn fiets beroofd. Hij stond met zijn vriend bij de vijver aan de Eg en Heesch te praten met drie hem onbekende jongens. Toen hij met zijn vriend naar de kermis wilde gaan werd hij door een van de drie hem onbekende jongens vastgepakt. Deze jongen pakte de sleutel uit het slot van de op grond liggende fiets en deed alsof hij die weggooide. Toen de eigenaar zijn fiets op wilde pakken kwam de jongen dreigend op hem af waarop de eigenaar zich uit de voeten maakte. Toen hij later terug kwam bleek dat zijn fiets meegenomen was.

AUTODIEFSTAL

Vanaf de Gasstraat in Oss is maandag een rode personenauto van het merk Opel Astra voorzien van het kenteken GR-LX-32 gestolen.

ALCOHOL IN HET VERKEER

In de Osstraat in zijn woonplaats Ravenstein is in de nacht van maandag op dinsdag een 45-jarige automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 5 uren.

GEWAPENDE OVERVAL

Maandagmiddag kort na half twee is er een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Hoogstraat in Nuland. Een vrouwelijke pompbediende werd onder bedreiging van een mes gedwongen de kassa te openen. De dader, een man die de capuchon van een sweater over het hoofd had getrokken, is er, nadat hij het geld uit de kassa het gehaald, hard rennend vandoor gegaan in de richting van de parkeerplaats bij Motel Nuland. Daar is hij vermoedelijk in een klaar staande oude model grijze auto gestapt, die is weggereden in de richting van `s-Hertogenbosch. Ten tijde van de overval was er verder niemand in het tankstation aanwezig. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien dat verband kan houden met de overval, de dader en de vluchtauto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Oss. Tel. 0900-8844