Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 6-08-2002 17.15 uur Berichten van dinsdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bromfiets gestolen
COEVORDEN - In de nacht van maandag op dinsdag is uit de achtertuin van een woning aan de Thorbeckestraat in Coevorden een bromfiets gestolen. Een schuttingdeur werd opengebroken en een kettingslot waarmee de bromfiets was afgesloten werd vernield.

In slaap gevallen
ASSEN - Een 69 jr. vrouw uit Schipborg vloog dinsdagmiddag op de A-28 bij Assen met haar auto over de kop. De vrouw raakte slechts licht gewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw verklaarde dat ze onder het rijden door vermoeidheid even in slaap was gevallen. Op de linkerweghelft schrok ze wakker en gaf een stuurcorrectie. Dit ging niet goed en ze verloor de macht over het stuur. De auto vloog over de kop en kwam in de sloot tot stilstand.

Bestuurder onder invloed
DWINGELOO - Op de Brink in Dwingeloo hield de politie dinsdagmiddag een 52 jr. automobilist uit die plaats aan. Ondanks het vroege tijdstip (12.30 uur) was de man al behoorlijk onder invloed. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

1100 liter rode dieselolie gestolen
SCHOONEBEEK - Tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen is uit een tank op een omheind terrein aan de Valendisweg in Schoonebeek 1100 liter rode dieselolie ter waarde van ongeveer 700 euro gestolen. Waarschijnlijk is daarbij gebruik gemaakt van een auto met aanhanger. De toegangshekken werden geforceerd evenals het slot op de tank.

Politie Hoogeveen controleert extra op kruisingen en rotondes HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen controleert vanaf komende week extra op kruisingen en rotondes. Daarbij wordt er met name op gelet of bromfietsers en fietsers op de juiste manier oversteken en op het goede weggedeelte rijden. Overtreders kunnen rekenen op een geldboete van 34 euro.
De politie begint volgende week met deze controles omdat dan ook de scholen weer beginnen. In het afgelopen schooljaar zorgden fietsers en bromfietsers die kruispunten en rotondes niet op de goede manier overstaken (langs de verkeerde kant of schuin) regelmatig voor verkeersgevaarlijke situaties. Andere weggebruikers verwachten dit vaak niet of zien ze over het hoofd. De politie hoopt met de aanpak van deze overtreders het verkeersbeeld in Hoogeveen weer een stukje veiliger te maken.