Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Aangenaam, Axel SPORTIEF

Op initiatief van de werkgroep Promotie is deze week in de regio Zeeuwsch-Vlaanderen een gratis ansichtkaart verspreid. Op de achterzijde staan de sportieve evenementen die in de maand augustus in de gemeente plaatsvinden, vermeld.
Door middel van deze kaart wil de werkgroep 'sportief Axel' onder de aandacht van een breed publiek brengen.
De ansichtkaart is de eerste in een reeks waarbij diverse aspecten van Axel op het gebied van met name toerisme en recreatie gepromoot worden.

De werkgroep Promotie bestaat uit vertegenwoordigers uit diverse geledingen van de gemeente Axel.
Zo zijn onder anderen de ondernemers vertegenwoordigd, de kernen, de VVV en ook de gemeente.
Voor 2002 beschikt de werkgroep over een budget van tienduizend euro. Met dit geld worden allerlei concrete promotionele acties uitgevoerd. De ansichtkaart is de eerste activiteit.
De kaart is gedrukt in een oplage van 41.000 exemplaren en huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Hulst, Hontenisse, Sas van Gent, Terneuzen en Axel.
In West-Zeeuwsch-Vlaanderen is de ansichtkaart verkrijgbaar via de kust-VVV's.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een (beleids)opzet voor de langere termijn.
Bea Tolboom, de medewerkster Vitaal Platteland van de gemeente Axel en de huidige voorzitter van de werkgroep Promotie: "We willen niet blijven steken in ad hoc activiteiten. Er is behoefte aan een rode draad. Het thema van de ansichtkaart voor de maand september is trouwens al bekend, dat wordt cultuur."

"Verder zijn we kritisch op de samenstelling van de werkgroep. Het is namelijk niet de bedoeling dat bestuurders of bestuursleden in deze werkgroep zitten. We hebben meer behoefte aan mensen die dagelijks, in de praktijk te maken hebben met de gevolgen van een gedegen promotiebeleid. Deze eerste ansichtkaart wordt aangeboden door de gemeente Axel. In de toekomst willen we als werkgroep proberen het bedrijfsleven er nog meer bij te betrekken," aldus mevrouw Tolboom.