Nieuws uit B&W 2002 - Nieuws uit B&W van 6 Gemeente Gemert-Bakel


augustus

12-8-2002

Nieuws uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel

van dinsdag 6 augustus 2002

Financiele bijdrage transport naar Titu

De brandweer Gemert-Bakel heeft de gemeente gevraagd een financiële bijdrage te leveren aan het transport van materialen welke zijn bestemd voor de brandweer in het Roemeense plaatsjeTitu. Besloten is een eenmalige waarderingssubsidie ad ¤ 150,00 toe te kennen in het kader van mondiale bewustwording.

Goedkeuring bestemmingsplan

Het college heeft kennis genomen van de goedkeuringen van Gedeputeerde Staten voor de partiële herziening van het bestemmingsplan Kom Handel, De Mortel en Elsendorp locatie Pelgrimsweg Handel en voor het bestemmingsplan Achter de Molen Fase II. De commissie ROV wordt hiervan op de hoogte gesteld.

Bedrijvenpark Wolfsveld

Ten behoeve van het grondverzet in de eerste fase van het Bedrijvenpark Wolfsveld is een bodembeheersplan opgesteld. Het college stemt in met het "ontwerp-beheersplan Wolfsveld" en start een procedure op als bedoeld in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht. Indien geen zienswijzen tegen de inhoud van het ontwerpplan kenbaar worden gemaakt, wordt het Beheersplan Wolfsveld vastgesteld.

Bestemmingsplan Kom Handel, De Mortel en Elsendorp

De Raad van State heeft het bestemmingsplan Kom Handel, De Mortel en Elsendorp van rechtswege niet goedgekeurd. Daarom wordt het plan op korte termijn opnieuw in procedure gebracht . Zienswijzen die in de vorige procedure zijn ingediend, worden opnieuw meegenomen in de procedure.

Bouwen.


* Het College besluit medewerking te verlenen aan het opstarten van de vrijstellingsprocedure op grond van art. 19 lid 1 van de WRO, om met behulp van een inpandige verbouwing een uitbreiding te realiseren van de woonboerderij, gelegen aan de Dakworm in Bakel.
* Het College verleent geen medewerking aan een vrijstelling van het bestemmingsplan voor de verbouwing en vernieuwing van de woning en het oprichten van een niet-agrarisch bedrijf aan de Leeuwerikweg in De Mortel. Reden hiervoor is dat de omvang van de vernieuwing en verbouwingte groot is en dat de vestiging van een niet agrarisch bedrijf op een in werking zijnd agrarisch bedrijf niet is toegestaan.
* Een ontwerpbouwplan voor het oprichten van een tuinhuis aan De Wouw in Gemert voldoet aan het geldende bestemmingsplan en aan redelijke eisen van welstand. Het plan voldoet echter niet aan de bouwverordening. Het college van B&W verleent vrijstelling voor de afstand tot de erfgrens gezien de situatie en de ondergeschiktheid van het bouwwerk.
* Het college verleent medewerking aan vrijstelling van het bestemmingsplan voor het uitbreiden en aanpassen van het bouwblok aan de Scheiweg voor een uitbreiding met vier van nertsensheds.
* Door het wegvallen van een drietal bouwlocaties aan de Rector van de Laarschotstraat in Handel dienen ter vervanging andere locaties in Handel gevonden te worden. De keuze daarbij is gevallen op het plangebied Heerevelden. Het college vraagt de gemeenteraad een vrijstellingsbesluit voor de bouw van 3 woningen te verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Bezwaren ongegrond

Het college verzoekt de raad om een door drie appellanten ingediende bezwaren tegen het voorbereidingsbesluit van 20 februari 2002 voor een gebied gelegen aan het Binderseind te Gemert, gezien de adviezen van de Commissie Bezwaar en Beroep, ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten.