Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Brand in woning

IJSSELSTEIN Op maandag 5 augustus heeft kort brand gewoed in een woning. Niemand raakte gewond.

Rond 11.20 uur werden politiemensen naar een woning in IJsselstein gestuurd omdat in de woning een conflict gaande zou zijn. Bij het ter plaatse komen zagen politiemensen rook uit een raam op de eerste verdieping komen en zagen vlammen in de gang. Een politieman ging naar de achterzijde van de woning en zag dat een vrouw die zich in de woning bevond de schuifpui op slot draaide. Zij weigerde aanvankelijk de schuifpui te openen, maar onder druk van de politiemensen deed zij dat uiteindelijk toch. Zij verklaarde dat er zich niemand meer in de woning bevond en probeerde er vervolgens vandoor te gaan. Daarop werd de vrouw, 34 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aangehouden.

De brandweer had de brand snel onder controle. De vrouw werd door personeel van de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De vrouw bleek geestelijk verward te zijn. Zij is op verdenking van brandstichting in het politiebureau ingesloten.

Grote beddendiefstal

NIEUWEGEIN Op maandag 5 augustus werd aangifte gedaan van de diefstal van een grote partij bedden en beddengoed.

Tussen zaterdagavond 3 augustus en maandagochtend 5 augustus bleek te zijn ingebroken bij een bedrijf aan de Ravenswade. Daarbij werden een honderdtal complete tweepersoons Aupingbedden (incl. ombouw, spiralen en matrassen), meerdere éénpersoons Aupingbedden, honderden hoeslakens, meer dan 100 dekbedden, een honderdtal kussens en enkele dozen decoratiemateriaal weggenomen. De waarde van de weggenomen goederen bedraagt minstens 100.000,-.

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 augustus is een man aangehouden die in een woning had ingebroken.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Manonsingel. Ter plaatse zagen politiemensen dat een raam aan de voorzijde van de woning was opengebroken. Bij een onderzoek in de woning troffen zij op zolder de inbreker aan. De verdachte, een 29-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden en is in het politiebureau ingesloten. Ten tijde van de inbraak waren de bewoners niet aanwezig.