Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Valse paspoorten

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd drie mannen aangehouden nadat ze een sofi-nummers wilden aanvragen met een vals paspoort.

Omstreeks 16.00 uur kwam de mannen bij het belastingkantoor gelegen aan het Inputplein en vroegen een sofi-nummers aan en overhandigden hun paspoorten. Het personeel bekeek de paspoorten goed en vertrouwde deze documenten niet en waarschuwde de politie.

Agenten constateerden dat de paspoorten van diefstal afkomstig waren en het viertal, in de leeftijd van 21 tot 33 jaar afkomstig uit Woudenberg, werden ingesloten voor verhoor.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een 17-jarige meisje aangehouden nadat ze goederen uit een winkel had gestolen gelegen aan de Utrechtsestraat. Het meisje uit Leusden was samen met een vriendin aan het winkelen en had enkele oorbellen meegenomen zonder deze af te rekenen aan de kassa. Het meisje werd aangehouden verhoord aan het politiebureau. Ze zal via bureau Halt een alternatieve straf krijgen.

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een 29-jarige vrouw uit Almere-stad aangehouden nadat ze een winkeldiefstal had gepleegd. Omstreeks 15.15 uur wilde de vrouw een winkel aan de Noordewierweg verlaten zonder een kleurspoeling af te rekenen aan de kassa. Ze had deze kleurspoeling verstopte in de buggy van haar dochter. De vrouw werd aangehouden door de politie en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- Op maandagmiddag schreeuwde een winkeldief de winkel bij elkaar gelegen aan de Hellestraat. De man, 39-jarige man uit Amersfoort, wilde de winkel verlaten zonder enkele blikken bier af te rekenen aan de kassa. Winkelpersoneel zag dit en pakte de man vast. De man begon toen hard te schreeuwen maar men liet hem niet los. Door de gewaarschuwde politie is de man overgenomen en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lastig bij de dokter

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een lastige man aangehouden bij de dokter. Omstreeks 09.30 uur werd de politie gewaarschuwd door huisartsenpraktijk gelegen aan de Schuilenburgerweg. De 42-jarige man uit Amersfoort gedroeg zich vervelend en wilde de praktijk niet verlaten. Agenten plaatste de man uit de praktijk en controleerden zijn gegeven. Onderzoek wees uit dat hij gesignaleerd stond en nog 5 weken moest zitten. Hij werd meegenomen en zal zijn straf moeten uitzitten.

Te hard

WOUDENBERG- Op maandagmiddag vond er tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole plaats op de Hellestraat. In totaal passeerden 1095 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 158 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.