Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 23.30 uur zag een autobezitter dat een 46-jarige man uit Utrecht in zijn auto zat. De eigenaar, 32-jaar afkomstig uit Utrecht, hield de man vast en de politie werd gewaarschuwd en de 46-jarige man werd ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij enkele boxen uit een auto wilden stelen. Omstreeks 02.20 uur zagen getuigen dat een 40-jarige man uit Driebergen/Rijsenbrug geluidsboxen uit een auto aan het halen was welke stond geparkeerd aan de Rijnkade. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT- Op maandagmiddag vond er een ongeval plaats op de Rijksweg A2 en raakte de bestuurder gewond. Omstreeks 12.00 uur reed een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn over de rijksweg en nam de afslag Lage Weide. Bij deze manoeuvre raakte hij een vrachtauto, botste vervolgens tegen de vangrail en sloeg twee keer over de kop. De bestuurder kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. De man raakte niet zichtbaar gewond maar ambulancepersoneel achtte het raadzaam hem toch in het ziekenhuis te onderzoeken. De auto raakte zwaar beschadigd.

UTRECHT- Op maandagmiddag botste een bromfiets tegen een sneltram. Omstreeks 16.00 uur reed een 23-jarige scooterrijder uit Utrecht over het Westplein en stak de trambaan over en liet hierbij de tram niet voor gaan. De bromfiets klapte onder de tram en de Utrechter viel eraf. Door de val raakte de 23-jarige lichtgewond en werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

UTRECHT- Op maandagmiddag raakte een bromfietser gewond nadat hij tegen een auto was aangereden. Omstreeks 17.15 uur reed een 27-jarige automobilist uit Vleuten over de Utrechtseweg en sloeg op een gegeven moment af. Hierbij liet hij een uit tegenovergestelde richting komende bromfietser, 30 jaar uit De Meern, niet voor gaan.. De bromfietser kwam op de motorkap terecht en vervolgens op het wegdek. Met een beschadigde knie en wat schrammen werd hij vervoerd naar het ziekenhuis

Tasjesroof

UTRECHT- Op maandagochtend werd een vrouw beroofd van haar tas. Omstreeks 08.00 uur liep een 65-jarige vrouw uit Utrecht over de Kromme Nieuwegracht. Plotseling kreeg ze een forse duw in haar rug en kwam op straat te vallen. Kort hierop pakte en onbekend gebleven man de tas van de vrouw en rende hiermee hard weg. Door de val liep de vrouw geschaafde knieën op. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie district Paardenveld:0900-8844.

Handtastelijke jongens aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee jongens aangehouden nadat ze een meisje in het zwembad hadden betast.

Omstreeks 16.00 uur was een 14-jarige meisje aan het zwemmen in een zwembad gelegen aan de Kennedylaan. Tijdens het zwemmen werd het meisje lastig gevallen door drie jongens. Het meisje werd in haar lichaam geknepen door de jongens en hierop waarschuwde ze badmeester. De badmeester ging samen met twee agenten van het project Koele zomer op onderzoek uit naar de daders.

Twee jongens, in de leeftijd van 11 en 12 jaar afkomstig uit Utrecht, werden in de kleedkamer aangetroffen en aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de derde jongen.