Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 6/8/2002
Auteur: Rob Luijten

Bromfietsdief aangehouden

TILBURG Omdat hij geen helm droeg werd een 16 jarige Tilburger maandagmiddag om 15.00 uur op de Top Naeffdreef door de politie gecontroleerd. Daarbij bleek dat de jonge man op een gestolen bromfiets reed. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. Daar bekende hij de bromfiets maandagmiddag 15 juli aan de schouwburgring had gestolen. Omdat het niet de eerste keer was dat de verdachte werd aangehouden voor diefstal werd hij in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

TILBURG Personeel van een supermarkt aan het Koningsplein kon maandagmiddag om 15.45 uur voorkomen dat een 37 jarige dievegge er met haar buit van door ging. Een van de personeelsleden zag dat de vrouw 6 blikjes barcardi-cola in haar tas stopte en er mee langs de kassa liep zonder te betalen. Buiten de winkel werd ze aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij werd ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Slachtoffer houdt fietsendief aan

TILBURG Een 49 jarige fietsendief koos maandagmiddag kort voor 16.00 uur de verkeerde fiets uit. De eigenaar ervan hield de dief aan. De 37 jarige eigenaar van de fiets liep over de Schouwburgring en zag nog juist een onbekende man op zijn fiets springen en er mee wegrijden. Meteen zette hij rennend de achtervolging in en greep de man vast. De fietsendief spring van de fiets en zette het op een lopen. Op zijn eigen fiets zette het slachtoffer direct de achtervolging in. Op de Korvelseweg wist hij, met behulp van twee toegesnelde parkeerwachters, de dief aan te houden. Deze werd korte tijd later aan de politie overgedragen.

Valse Euros

TILBURG Bij een koffie-shop aan de Piusstraat in Tilburg werd zondagavond rond 21.15 uur een vals biljet van 5 Euro aangetroffen. De aanbiedster daarvan was nog in de zaak aanwezig en bood zelf aan de politie te bellen. Kennelijk had de vrouw het biljet, wat moeilijk van echt te onderscheiden was, te goeder trouw in haar bezit gekregen en weer uitgegeven. Bij hun vertrek kregen de agenten verschillende valse biljetten van 5 en 10 Euro van de bedrijfsleider mee. Volgens zijn zeggen werden nagenoeg dagelijks valse biljetten aangeboden.