Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 6 augustus 2002

* VERDACHTEN BEROVING AANGEHOUDEN
De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft maandagavond een man en een vrouw aangehouden, die worden verdacht van het plegen van een beroving. Politiemensen reden, omstreeks kwart voor tien, op de Noordsingel - Heer Bokelweg en hoorden een vrouw gillen dat haar tas was gestolen. Op datzelfde moment zag men een man wegrennen. De verdachte verdween in de bossages, maar na een korte achtervolging te voet kon hij in de Rottestraat worden overmeesterd. Vervolgens verscheen er een vrouw ter plaatse, vermoedelijk was zij ook bij de beroving betrokken en werd eveneens aangehouden. De twee, een 35-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Rotterdam, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST
Maandagavond, rond kwart voor acht, werd op de West-Kruiskade een 42-jarige Rotterdammer aangehouden Hij liep verdovende middelen te verkopen. Tijdens het transport naar een politiebureau verzette de verdachte zich heftig.
In de Allard Piersonstraat werden maandagmiddag twee mannen aangehouden, een 17 jarige zonder vaste woonplaats en een 53-jarige man uit Rotterdam. Politiemensen zagen, omstreeks kwart over twaalf, dat er vermoedelijk een drugsdeal plaatsvond. De klant werd aangesproken en de dealer rende weg. Na een korte achtervolging kon de 17-jarige man worden aangehouden. Vlakbij de plek waar hij werd gearresteerd vond men een buidel met daarin zakjes met verdovende middelen (5 gram), die hij naar alle waarschijnlijkheid had weggegooid. De dealer en de klant werden overgebracht naar een politiebureau. De 53-jarige man is na verhoor heengezonden, maar de 17-jarige is als verdacht van handel in verdovende middelen ingesloten.


* SNELKRAAK
Maandagavond heeft men door een snelkraak bij een bedrijf aan de Sevillaweg een Apple computer weggenomen. Omstreeks kwart over acht hebben onbekende(n) met behulp van een auto een kozijn geforceerd, waarna men uit een kantoor de computer ter waarde van ruim 10.000 euro weggenomen.

Avonduitgave maandag 5 augustus 2002

* VROUW LOOPT STEEKWONDEN OP BIJ BEROVING

ROTTERDAM -Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam is zondagmiddag op de Statenweg aangevallen en beroofd. Het slachtoffer liep daarbij een aantal steekwonden op. De vrouw werd, om even voor vier uur, aangevallen door een onbekende man. Ze kreeg een mes tegen haar keel gedrukt en werd gedwongen haar mobiele telefoon af te geven. Het slachtoffer sloeg het mes weg, waarna de dader haar twee keer in de rug stak. Ze werd voor behandeling naar het EMC gebracht.


* VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM -Maandagmorgen vroeg werd op de Noordsingel een 34-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen, die haar met een mes bedreigden. De vrouw werd in de richting van de bosjes geduwd, waarna de mannen haar tas, met daarin oa. een laptop, digitale camera, mobiele telefoon en portemonnee afpakten. Ook moest ze haar walkman afgeven. De mannen liepen hierna weg in de richting van de Burg. Roosstraat.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN -Maandagmorgen vroeg ontdekte de politie van het district Waterweg op de zolder van een pand aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ een in bedrijf zijnde hennepkwekerij. De politie was naar het pand gegaan naar aanleiding van een melding over wateroverlast. In de kwekerij stonden zo'n 1650 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* MAN MISHANDELDE EX-VRIENDIN MET HAMER
ROTTERDAM -Maandagmorgen omstreeks elf uur werd op het Stationsplein een 52-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had op donderdag 25 juli zijn 45-jarige ex-vriendin tijdens een ruzie op de Wijnhaven ernstig mishandeld. Hij had haar daarbij met een hamer bewerkt. De hamer had hij daarna in het water van de Wijnhaven gegooid. De brandweer heeft de hamer weer teruggevonden in het water, waarna deze in beslag werd genomen. De verdachte bekende na verhoor zijn ex te hebben geslagen met de hamer. Hij is in verzekering gesteld.