Aedes

Problemen huursubsidie lijken opgelost

6 augustus 2002

Aedes vereniging van woningcorporaties is opgelucht dat het ministerie van VROM duidelijkheid verschaft over de problemen rond de huursubsidie en aan 140.000 huurders een voorschot op de huursubsidie geeft. Aedes had bij het ministerie aangedrongen op maatregelen omdat veel huurders in de problemen waren gekomen door het uitblijven van de huursubsidie.

"Woningcorporaties hebben de afgelopen weken veel huurders aan de balie gekregen die door het uitblijven van de huursubsidie niet in staat waren de huur te voldoen. Gelukkig zijn veel van de woningcorporaties bereid geweest om voor die huurders regelingen te treffen," aldus Aedes-directeur Peter Boerenfijn. Sinds 1 juli verloopt de afhandeling van de huursubsidie niet meer via de corporaties maar via het ministerie van VROM. Boerenfijn: "Iedere nieuwe werkwijze kent zijn kinderziektes, maar daar mogen klanten van corporaties niet de dupe van worden."

Aedes gaat er van uit dat de voorschotten die nu worden gegeven in het najaar op een soepele manier administratief worden afgehandeld. Peter Boerenfijn: "Het is niet de bedoeling dat corporaties de administratieve verwerking van de voorschotten en de definitieve huursubsidie op hun bordje gaan krijgen." Corporaties hebben de afgelopen periode veel extra werk gehad en kosten gemaakt vanwege het uitblijven de van de huursubsidie. Aedes onderzoekt de mogelijkheden om die schade te verhalen op het ministerie van VROM.

reageer