Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 6-08-2002 10.30 uur Berichten van dinsdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Bromfietser onder invloed
EMMEN - Een 28 jr. man uit Emmen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden. Hij reed op zijn bromfiets over de Alerderbrink in Emmen. Door zijn rijwijze en omdat hij geen helm droeg, trok hij de aandacht van de politie. De man had gedronken. Het resultaat van de ademanalyse was een alcoholgehalte van ongeveer 1,4 promille.

Oplettende weggebruiker attendeert politie op dronken automobilist GIETEN - Door een telefoontje van een oplettende weggebruiker kon de politie maandagavond op de N33 bij Gieten een automobilist onder invloed van de weg halen. De getuige waarschuwde vanuit zijn auto de politie. Het vreemde rijgedrag van de andere automobilist was hem opgevallen. Hij bleef de automobilist volgen en gaf voortdurend door waar ze reden. Hierdoor was het voor de politie eenvoudig om de bewuste automobilist te laten stoppen. De 58 jr. inwoner van Zuidwolde had inderdaad gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. Met dank aan de oplettende automobilist!!

Ingebroken in vier schuurtjes
ASSEN - Maandag is tussen 15.00 en 18.30 uur ingebroken in vier schuurtjes onder in de Johan Fabriciusflat in Assen. De deuren van de schuurtjes werden met geweld geforceerd. Gestolen werd o.a. een aantal fietsen en wat gereedschap.

Brandjes in bouwval kerk
EMMEN - De brandweer van Emmen moest maandagavond drie keer uitrukken voor een brandje in de bouwval van een kerk aan de Leemkoelen in Emmen. Telkens ging het om rommel die in de brand was gestoken. Waarschijnlijk door de jeugd die volop aanwezig was. De bouwkundige staat van de kerk is inmiddels zo slechts dat er instortingsgevaar bestaat. Daarom is het voor de jeugd gevaarlijk om zich in dit gebouw te begeven. Vandaag wordt bekeken en besproken wat gedaan kan worden om ongelukken en verdere vandalisme te voorkomen.

Meisjes bekennen vernielingen
ZUIDWOLDE - Twee meisjes van 16 jr. uit Zuidwolde en Hoogeveen hebben bekend dat ze in Zuidwolde vier keer een raam hebben ingegooid. Bij één van deze vernielingen stalen ze ook nog een paar dozen snoep. De beide meisjes werden vorige week maandag aangehouden door een politieman in burger die toevallig op een terras aan de Hoofdstraat in Zuidwolde zat. Nadat er een steen door een ruit van een winkel was gegooid zag hij twee meisjes wegrijden op een bromfiets. Hij bedacht zich niet en zette met zijn auto de achtervolging in. De meisjes reden naar het huis van het meisje uit Zuidwolde. Daar werden ze door de politieman aangehouden. Collega`s van de agent namen de meisjes mee naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten. De volgende dag bekenden ze het ingooien van de ruit. Ook bekenden ze in een week eerder ruiten te hebben ingegooid bij een winkel aan de Hoofdstraat, van een auto aan de Tolweg en bij een kiosk van een benzinestation aan de Ommerweg. Uit deze kiosk stalen ze ook een aantal dozen snoep. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt.