Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
dinsdag 6 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen bromfietsers aangepakt
Maandagavond werden drie bromfietsbestuurders aangehouden voor diverse overtredingen. Op de Wilgenlaan werd een 19-jarige stadjer gesignaleerd die met zeer grote snelheid door de stad reed. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Hij bleek geen bromfietscertificaat te hebben en aan de plof was geknoeid. De bromfiets is voor onderzoek aan het bureau gezet. Ook een 21-jarige stadjer moest zijn bromfiets achterlaten wegens het niet hebben van een verzekering en certificaat. Hij werd aangehouden op de Museumbrug. Ditzelfde overkwam een 20-jarige stadjer op de Vismarkt toen hij zonder helm reed, terwijl de bromfiets niet was verzekerd en de man geen certificaat kon tonen.

Groningen: man beroofd
Een 39-jarige man uit Groningen werd maandagavond door een drietal jongens van rond de 19 jaar op het Jaagpad beroofd. De man werd door de jongens van zijn fiets geschopt en bedreigd met een mes. Vervolgens pakten de verdachten de portemonnee met ruim 300 Euro van het slachtoffer af en vluchtten richting de wijk Paddepoel. De politie zoekt een vrouwelijke getuige die vlak voor het gebeuren over het Jaagpad jogde. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man van auto beroofd, dader gepakt
Een 71-jarige stadjer werd maandagavond van zijn invalidenauto beroofd. De man liep van zijn auto naar zijn woning aan de Castorstraat. Toen hij de woning binnen wilde gaan werd hij bij zijn kleding gepakt door een donkere man. Van schrik liet het slachtoffer zijn autosleutels vallen. De dader pakte de sleutels op, stapte in de invalidenauto en reed weg. Op grond van het signalement zocht de politie de omgeving af en trof de verdachte in het Reitdiep aan de Voermanstraat aan. De verdachte had zich in het kanaal onder een overhangende boom verstopt. In de loop van de nacht werd de auto van het slachtoffer teruggevonden op de Planetenlaan. De verdachte is ingesloten.

Groningen: man zwaait met messen
Op de Radesingel werd maandagavond een 46-jarige stadjer opgepakt. Getuigen zagen de man in de 2e Drift lopen terwijl hij met een broodmes stond te zwaaien. Agenten troffen de verdachte bij de kerk aan de Radesingel aan. Hij bleek in het bezit van twee grote scharen en een broodmes. De man is ingesloten.

Groningen: gestolen auto in vijver
De politie trof maandagavond in een vijver aan de Kornalijnlaan een auto aan. Omdat niet bekend was of er nog personen in de auto aanwezig waren werd door de brandweer een zoektocht in de vijver gestart. Er bleken echter geen mensen in de auto te zitten. Na onderzoek bleek de auto te zijn weggenomen op de Basaltstraat. Een takelbedrijf hengelde de auto weer op de kant.

Groningen: gratis drinken?
De politie heeft maandagnacht een 57-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden in een café aan de Poelestraat. De man had zich tegoed gedaan aan meerdere alcoholische drankjes. Toen het echter op betalen aankwam kon hij de rekening van enkele tientjes niet betalen. Hij bleek inmiddels stomdronken te zijn. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Hij bleek ook elders al enkele gratis drankjes te hebben gebruikt.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Van Ruysdaelstraat heeft de politie maandagnacht een 30-jarige stadjer aangehouden. De man werd betrapt toen hij aan het inbreken was in een geparkeerde auto. Getuigen waarschuwden de politie die de man in de omgeving wist aan te houden. De ruit van de geparkeerde auto bleek te zijn ingeslagen. Een tweede verdachte zag kans te vluchten. De verdachte is ingesloten. Hij bleek vermoedelijk eerder op de avond in de Jozef Israelstraat te hebben ingebroken.

Groningen: volle naaktheid
De politie moest afgelopen twee keer achter een 60-jarige vrouw uit Groningen aan. De vrouw stond in de loop van de nacht op het balkon van haar woning te schreeuwen. Na enig aanmanen van de politie ging de vrouw haar woning weer binnen. Na verloop van tijd troffen agenten de vrouw geheel ontkleed op de Oosterhamriklaan aan. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en er werd een arts geraadpleegd. Na te zijn gekalmeerd kreeg de vrouw een arrestantenoveral aan en werd naar haar woning terug gebracht.

Oude Pekela: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 53-jarige automobilist uit Winschoten is maandag omstreeks middernacht in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij op de Sint Vitusholt een geparkeerde auto had beschadigd. Dit was gezien door een andere automobilist die de politie inseinde. De Winschoter automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn (1.5 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: man verwond met zwaard
Bij een ruzie tussen een 46-jarige inwoonster van Veendam en haar vriend (31), is de vriend met een zwaard verwond door de 17-jarige zoon van de vrouw. De man liep daarbij een wond op aan het gezicht die later in het ziekenhuis moest worden gehecht. De vrouw en haar zoon verlieten direct daarna hun woning met medeneming van het zwaard. Ze zijn later op verschillende adressen door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Uit dit onderzoek moet nog blijken wat de aanleiding is geweest tot de ruzie en waarom de zoon de man heeft gestoken.

Winschoten: alcomobilist
Een 29-jarige automobilist uit Winschoten is maandagnacht op de Venne in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit onderzoek aan het politiebureau bleek dat hij 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: auto op de kop in de sloot; bestuurder gewond Een 26-jarige automobilist uit Appingedam is maandagavond gewond geraakt, nadat hij op de Provincialeweg bij Appingedam de macht over het stuur verloor en tegen de middengeleider botste. Het voertuig werd daardoor min of meer gelanceerd waardoor de auto vervolgens op de kop in de sloot tot stilstand kwam. De chauffeur is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor een overstekend dier, waardoor hij een ruk aan het stuur had gegeven. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer uit de sloot getakeld.

Bedum: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Eemshavenweg bij Bedum zijn maandagmiddag 960 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 15 te hard. De hoogst genoteerde reed 144 km/u waar maximaal 100 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)