Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-08-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Autodiefstal
ALMERE De politie hield maandagnacht twee inwoners van Almere aan op verdenking van autodiefstal. Na een inbraakmelding maandagnacht ging de politie naar de Govert Flinckstraat. Agenten hoorden een knal en zagen een auto snel wegrijden. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar daar voldeed deze niet aan en vluchtte. Op de Hendrik Werkmanstraat hield de politie twee 16-jarige inzittenden van de auto aan. De bestuurder wist te ontkomen. De twee minderjarigen zijn ingesloten. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Aanhouding voor alcohol
ZEEWOLDE Maandagnacht hield de politie een 24-jarige automobilist uit Zeewolde aan op de Laak voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel surveillerende agenten op, omdat deze snel over de verkeersdrempels op de Vecht reed. Op de Laak is hij aangehouden en op het politiebureau blies hij 470 ug/l (1,07 promille). Proces-verbaal is opgemaakt, omdat de inwoner van Zeewolde al eerder voor het rijden onder invloed aangehouden was. Met een rijverbod van 4 uur is hij heengezonden.

Auto te water
LELYSTAD Maandagmiddag verleende de politie assistentie bij een auto die te water geraakt was. De geparkeerde auto van een 60-jarige Lelystedeling is de sluis aan de Houtribweg ingerold. Niemand zat in de auto. De brandweer kwam met duikers ter plaatse. De auto is op een bergingsschip gehesen en weggevoerd. Hoe het voertuig in het water gekomen is, is onduidelijk.

Aanrijding
ALMERE Op de Stadswerf vond maandagavond een aanrijding tussen een auto en een 11-jarige jongen uit Almere plaats. Een 24-jarige bestuurster uit Almere reed richting de Schoolstraat. Volgens verklaringen kwam de jongen vanaf een steeg en kon een aanrijding met de auto niet voorkomen worden. De jongen is met beenletsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Easy Rider
ALMERE De politie hield maandagmiddag en avond een Easy Rider-controle in Almere Haven. In totaal zijn 21 bromfietsers gecontroleerd. Daarvan hadden 13 bestuurders niet alles op orde. De agenten constateerden 27 overtredingen. Opvallend was dat er 12 boetes uitgedeeld werden voor teveel vermogen.