Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Loos alarm

MONTFOORT Op maandag 5 augustus dacht een man dat er in zijn zaak was ingebroken. Het bleek gelukkig loos alarm te zijn.

Rond 04.15 uur ging het inbraakalarm van een bedrijf aan de Plaats af. De 37-jarige Montfoortse eigenaar ging ter plaatse. De man draaide de toegangsdeur van het slot, maar kreeg de deur nog niet open en vermoedde dat de deur vanuit de binnenzijde door de inbreker(s) was geblokkeerd. De inmiddels ter plaatse gekomen politiemensen adviseerden hem ook het tweede slot van de deur open te draaien en ja hoor; zowaar de deur ging open. Er bleek niet in de zaak te zijn ingebroken en het alarm was kennelijk door een storing afgegaan.

Zware aanrijding

MIJDRECHT Op maandag 5 augustus vond een zware aanrijding plaats. Niemand raakte gewond.

Rond 20.40 uur reed een 20-jarige automobilist uit Mijdrecht vanaf de Molenland linksaf de Bozenhoven op. Vermoedelijk door een beduidend te hoge snelheid kon hij de flauwe bocht niet nemen en begon te remmen. Daarbij blokkeerde zijn wielen en ging hij rechtdoor de groenstrook in en reed daar frontaal tegen een betonnen paal. De paal met een diameter van 40 cm brak af. Met alle geluk van de wereld liep de bestuurder geen letsel op. De betonnen paal en de auto werden geheel vernield.

Uit onderzoek door de Regionale Verkeersdienst (RVD) bleek op basis van het remspoor en de ontstane schade dat de automobilist zeer snel had gereden. In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat het rijbewijs van de Mijdrechter in beslag werd genomen. De RVD zal middels aanvullend onderzoek nog bepalen wat ongeveer de snelheid van de auto is geweest. Dit zal dan worden meegenomen wanneer de verdachte voor de rechter moet verschijnen.

De verdachte verklaarde voor de lol hard achter een andere auto te hebben aangereden. Getuigen verklaarden beide wagens over de Molenland met een snelheid van 120 140 km/u achter elkaar aan te hebben zien rijden. Daar geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De 20-jarige Mijdrechtenaar bleek geen alcohol te hebben gebruikt. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.