Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-08-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.15 u) Dinsdag 6 augustus 2002

District Kerkrade

Kerkrade; auto-inbraak
Afgelopen maandagmiddag kreeg de politie een melding dat er iemand in autos aan het inbreken was. Bleek dat op de Deken Quodbachlaan in Kerkrade in een geparkeerde auto was ingebroken (autoruitje vernield). De politie heeft er een man die voldeed aan het opgegeven signalement en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autokraak. Beide verdachten, een 25-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats en een 24-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; vals geld
Een zaakhouder aan de Markt in Kerkrade ontdekte afgelopen maandag dat iemand die maandag met een vals bankbiljet van vijftig Euro had betaald. Hij deed daarvan aangifte bij de politie. De politie heeft het valse bankbiljet in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie een melding dat een tweetal personen op de Streperstraat in Landgraaf een vuilnisemmer hadden gestolen. De politie die terplaatse ging en in de omgeving op onderzoek uitging, trof op de Spoorstraat twee mannen aan die een vuilnisemmer bij zich hadden, maar ook een verkeersbord en een huisnummer. Beide mannen (29/30) uit Landgraaf werden op verdenking van diefstal van deze goederen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen vuilnisemmer, verkeersbord en het huisnummer (vermoedelijk gestolen vanaf een pand aan de Hoofdstraat) werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen; etalagekraak
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 03.00 uur vond een etalagekraak plaats van een winkel aan de Rijksweg in Gulpen. De etalagekrakers vernielden een ruit en stalen allerlei fotomaterialen/toebehoren (wordt nog nagegaan wat er precies is gestolen) uit de etalage. De politie stelt een nader onderzoek in.