Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-08-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.10 u) Dinsdag 6 augustus 2002

District Heerlen

Heerlen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Mangostraat in Heerlen trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan met totaal zon 120 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur in beslag genomen en opgeruimd. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsmeter is geknoeid / illegaal stroom is afgetapt, werd Essent ingeschakeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Heerlen; diefstal
Afgelopen maandagnamiddag vond een diefstal plaats in een winkel aan de Dautzenbergstraat in Heerlen. Bleek dat enkele onbekende personen die even tevoren in de winkel waren geweest, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik kans hadden gezien in de winkel een tas van de winkelierster te stelen. Daarin bevonden zich papieren en een beurs met ongeveer Euro 45. De politie die een onderzoek instelde trof op het Raadhuisplein enkele mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De verdachten, drie mannen (18/19/35) uit Oost Europa werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen/Landgraaf/Voerendaal; kapsalons en tabakswinkel Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht tussen circa 03.30 en 05.00 uur waren een viertal kapsalons en een tabakswinkel doelwit van inbrekers. Daarbij gaat het om een kapperszaak aan de Stadhouderstraat in Heerlen, een aan de Deken Nicolayestraat in Heerlen, een aan de Heigank in Landgraaf, een kapperszaak aan het Kerkplein in Voerendaal en een tabakswinkel aan de Keekstraat in Heerlen. De inbrekers zijn de panden allemaal door vernieling van een ruit binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of / wat er precies is gestolen, dat moet nog allemaal worden nagegaan. De politie die niet uitsluit dat het bij deze inbraken mogelijk gaat om dezelfde inbrekers, stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; over de kop
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de N276 (Brunssum/Sittard) in Brunssum een aanrijding plaats. Een 26-jarige automobilist uit Puth reed op de N276 toen hij moest uitwijken voor een blauwe auto (vermoedelijk een bestelauto of stationwagen, aan zijkant geblindeerd) die andere autos aan het inhalen was en daardoor op de weghelft van de automobilist uit Puth reed. Bij die uitwijkmanoeuvre, teneinde een aanrijding te voorkomen, raakte de automobilist uit Puth met zijn auto in een slip, schuift de berm in en botste vervolgens tegen het talud. Daarbij sloeg de auto over de kop. De automobilist raakte gewond (aard/ernst letsels onbekend). De inhalende autobestuurder/ster voegde (vermoedelijk vlak voor de auto van de automobilist uit Puth) in op de eigen weghelft en reed door. De politie die een onderzoek instelt naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding is daarbij dringend op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Brunssumse politie contact opnemen via tel. 0900 8844.