---


---

Ministerie van Defensie



Vakantietijd: Van alles te beleven in militaire musea

06-08-2002

Vakantietijd is bij uitstek de gelegenheid om een bezoek te brengen aan militaire musea. Van Soesterberg tot Den Helder en van Delft tot Arnhem zijn de musea te vinden. Ze organiseren afwisselende tentoonstellingen over veel verschillende onderwerpen. Enkele musea hebben nu speciaal voor kinderen interessante exposities waarbij ook leuke doe-dingen zijn te vinden.

Zo kan men Ridder Roderik in het Legermuseum in Delft aantreffen en de Belevenissen van Cornelis de Musketier in museum Bronbeek bij Arnhem. Het Marinemuseum te Den Helder heeft "De voorspelling van de Vogelstruys" op het programma staan. Het is een verhaal over de Verenigde Oost-Indische Compagnie. In Rotterdam is het interessante Mariniersmuseum gevestigd en in het Soesterbergse Militaire Luchtvaartmuseum is onlangs een geheel gerenoveerde Agusta Bell AB204B (bouwjaar 1964) van de marine geplaatst, terwijl er tevens een groot aantal andere vliegtuigen, helikopters en geleide wapens kan worden bekeken. Het zijn maar enkele voorbeelden want er is een zeer groot aantal musea dat zich op dit gebied beweegt. Daarnaast zijn er de vele traditiekamers en oorlogs- en verzetsmusea.

Meer informatie over de tentoonstellingen en evenementen in militaire musea is te vinden onder Evenementen Kalender > langlopende tentoonstellingen.

k